Menu
Tablet menu

Descoperiti Insula Egina

Kretan Tour va recomanda insula Egina ca o destinatie ideala pentru o vacanta linistita cu posibilitatea de a vizita Atena aflata la numai 60 de km.

Insula Egina are un nume de femeie frumoasa si forma de inima, inconjurata de apa limpede. Se spune ca aceasta insula are cea mai blanda clima. Ca multe alte insule grecesti, Egina reprezinta o lume intreaga vazuta ca printr-o lupa imaginara. Locuitorii sai au adanc inradacinate valorile familiei si stiu sa fie gazde bune.

 

{oziogallery 165}

Pe insula turismul este mai mult decat o indeletnicire, este mai degraba o adevarata arta a ospitalitatii si a bunului gust, fapt care confera ofertelor turistice din Egina o valoare deosebita.

Insula Egina este cea mai apropiata insula de Atena, la numai o ora departare cu ferryboatul. In total contrast cu Atena, reprezinta o oaza de culoare si liniste cu o dulceata aparte. Eghina, destinatia favorita a atenienilor pentru weekend, este renumita pentru culturile de fistic, de masline, de smochine si migdale si pentru nenumaratele specii de flori

Orasul Eghina este capitala si portul principal al insulei. Este un oras cu stradute inguste si intortocheate si cladiri in stil neoclasic vopsite in culori aprinse, cu nenumarate restaurante, cafenele, cluburi si magazine pline cu suveniruri.

Pentru turistul care doreste o vacanta in orasul Eghina, Kretan Tour recomanda hotelul DANAE ***+, cladire noua si moderna integrata perfect in atmosfera specifica a insulei. Hotelul se afla la 10 minute de port si la numai 1km de centrul orasului.

Hotelul Danae dispune de piscina, bar si de o frumoasa gradina. Camerele au aer conditionat, TV satelit, uscator de par si telefon. Cea mai apropiata plaja este la 50 m.

 

Aghia Marina este cea mai frumoasa statiune turistica din insula Aegina. Se afla la 15 km de portul Eghina pe partea opusa a insulei, intr-un minunat golf cu apa limpede si cu plaje foarte largi. 

Pentru o vacanta deosebita in Aghia Marina, Kretan Tour va recomanda hotelul KARYATIDES. Este un hotel cochet si primitor cu camere cu balcon, majoritatea avand vedere spre mare. Toate camerele dispun de baie, A/C, TV, telefon , frigider si uscator de par. 

Obiective turistice: 

Pe drumul spre Agia Marina, chiar aproape de centrul insulei se afla biserica Sf Nectarie , cea mai mare biserica ortodoxa din sud-estul Europei. Ea este inchinata acestui sfant din secolul XX si se doreste a prelua din arhitectura Sf Sofia. In apropierea bisericii, pe un drum serpuitor care urca se poate ajunge la o manastire de maici inchinata Sf Treimi, unde a trait mare parte din viata Sf. Nectarie. 

De asemenea trebuie vizitate: Templul Aphaia, templul lui Apolo, parcul acvatic din Faros.