Menu
Tablet menu

Heraklion - insula Creta - despre plaje

In general, plajele din partea de nord a zonei Heraklion sunt mai bine organizate. In sud, plajele sunt mai linistite, mai ales cand sufla vantul. Nudismul nu este permis, dar poti gasi cateva plaje salbatice unde este tolerat.

Akti Beach - Karteros

Localizata la 7 km de Heraklion, aceasta plaja este foarte mare si destul de bine organizata. Veti gasi sezlonguri si umbrele, precum si multe baruri pe plaja, cafenele si taverne. Poti ajunge cu mijloace publice de transport sau cu taxiul din Heraklion.

Agia Pelagia

La 16 km vest de Heraklion veti gasi aceasta plaja de nisip foarte frumoasa, care este protejata de vant. Sunt numeroase restaurante si hoteluri in jurul ei. Drumul catre plaja este destul de dificil. 

Palaiokastro

Aceasta plaja este potrivita pentru inotatori foarte buni. In locul nisipului, veti gasi pietricele mici, iar apa este foarte adanca.

Ammoudara

O plaja de nisip destul de mare, la 5 km de Heraklion. Apa este foarte calda si veti gasi multe facilitati in jur. Se poate ajunge cu mijloace publice de transport sau taxiuri. Exista si un club de windsurfing. 

Kokkini Hani

Una dintre cele mai cunoscute plaje langa Heraklion, la 12 km est de oras. Devine foarte aglomerata pe perioada sezonului si este foarte populara pentru tineri. In barurile de pe plaja se asculta muzica foarte tare.

Kommos

O plaja foarte interesanta, destul de vizitata. Este o locatie cu pietre si cu copaci care ofera umbra. Cateodata, sufla si vantul. Este un adapost pentru Caretta Turtle si tot aici exista si o regiune arheologica. Costumul de baie este optional.