Menu
Tablet menu

Elounda - Creta la superlativ

Statiunea Elounda este localizata in estul Cretei, la nord de Agios Nikolaos si la sud de statiunea Plaka.  Elounda fost cândva un  pitoresc sat de pescari în incantatorul Golf Mirabello. Locuitori trăiau din agricultură, pescuit, extracția de sare  și  minerit. Cu o istorie bogata Elounda a fost transformata de venetieni intr-un prosper port in secolul al XVI-lea. 

 

Odată descoperita de turism, Elounda s-a dezvoltat drept o statiune exclusivista renumită pentru peisajele sale frumoase și hotelurile de lux. Acesta este declarata  a fi locul cu cele mai multe hoteluri de cinci stele din Grecia.

Fostul prim-ministru al Greciei Andreas Papandreou a fost foarte atras de Elounda și venea aici în vacanță cel puțin o dată pe an. El a fost cel care a prezentat zona presedintelui francez Mitterand și liderul libian Gaddafi, în timp ce Elounda fost, de asemenea, o statiune preferata de Kostas Simitis, un alt prim-ministru grec.

În afară de politicieni, Elounda întâmpină adesea prinții arabi cu familiile lor , personalitati ale lumii filmului și muzicii, magnați ruși și alte VIP-uri din întreaga lume. Mare parte din farmecul Eloundei este dat de acest aspect.

Hotelurile sunt incantatoare avand toate facilitatile pentru a oferi o vacanta de neuitat. Plaja, apa marii, temperaturile sunt deliciile acestui minunat loc ce isi astepta vizitatorii.

Elounda este ideala pentru ...

Elounda este locul ideal pentru persoanele care doresc o vacanță la malul mării într-un loc care nu este nici prea ocupat, nici prea izolat. În Elounda se găsesc plaje mici, frumoase. Se recomanda vizitarea Insulei Spinalonga, principala atractie turistice a zonei; venetienii au construit aici o fortareata cu scop de aparare ce a rezistat mult timp invaziei turcilor fiind si care s-a predat in 1715. Intre anii 1903-1957 fortareata a fost transformata in colonie a leprosilor. Inca se pot vedea casele in care acestia au locuit. O plimbare dea-lungul peninsulei Kolokytha si explorarea satucurilor aflate departe de mare oferind o intoarcere in istorie sunt alte puncte de luat in calcul. 

Elounda nu este pentru cei care caută o viață de noapte agitată, nici pentru cei care preferă plajele izolate din sudul Cretei.