Menu
Tablet menu

16 mai 2019 Mini vacanță în România

Mănăstirea Cozia + Sibiu + Salina Turda + Alba Iulia + Magna Curia + Cetatea Deva + Castelul Corvinilor + Biserica Sfântul Nicolae

Anul acesta agenția Kretan Tour a realizat un program special pentru experiența dumneavoastră. Locuri pline de obiective culturale, tradiții încă neschimbate și istorie. Caracteristicile României sunt unice în Europa, țara noastră bucurându-se de o frumusețe și un tezaur natural rar de întâlnit. În alegerea traseului am ținut seama de frumusețile României care pot fi vizitate si descoperite de iubitorii de istorie, geografie dar și de cultură.  

EARLY BOOKING (24 Martie 2019): 145 €/pers

Plecare: 16.05.2019 (4 zile / 3 nopți)

Tarif pentru foști clienți: 150 €/pers

Tarif: 155 €/pers

 

Ziua 1.  Joi 16.05.2019  

Plecare din București la 08:00, din fața agenției Kretan Tour (Str. Știrbei Vodă, nr. 84) pe traseul Pitești – Râmnicul-Vâlcea. Străbatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din țara noastră, unde vizităm Mănăstirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, ce păstrează în pronaos fragmente din pictura originală de sec. XIV. Continuăm drumul spre Sibiu, unde vizităm centrul istoric (Podul Minciunilor, Piața Mare și Mică și Turnul Sfatului), apoi timp liber pentru servirea prânzului. Continuăm drumul spre Turda, unde ne vom și caza la hotel sau pensiune.  

 Ziua 2. Vineri 17.05.2019

Mic dejun. Continuăm traseul spre Salina din Turda, un adevărat muzeu de istorie al mineritului în sare, reamenajată într-o manieră foarte pitorească și reintrodusă în circuitul turistic în anul 2010. La ora, 13:00, plecare spre Alba Iulia, cu vizită la Cetatea Alba Carolina, cu obiective precum celula în care a stat Horea înainte să fie executat și temnița lui, Sala Unirii (locul în care s-a semnat Actul Unirii Transilvaniei cu România, la 1918, intrarea este liberă, împreună cu Muzeul Unirii. Atâta istorie într-o singură zi poate da poftă de mâncare, în jurul prânzului ne oprim la restaurantul medieval din incinta Cetății, situat chiar lângă Obeliscul lui Horea, Closca și Crisan. În cele din urmă, ne vom deplasa către Deva, unde avem și cazarea, hotel sau pensiune.

Ziua 3. Sâmbătă 18.05.2019

Mic  dejun. Primul obiectiv pe care îl vom vizita este Magna Curia, aflată la poalele dealului cetății, fiind cel mai vechi monument istoric din oraș, urmând să urcăm cu telecabina către Cetatea Deva, un adevărat monument istoric. Spre prânz, revenire în centru, unde aveți la dispozitie timp liber pentru masă și plimbare. Seara revenire la hotel/pensiune.

Ziua 4. Duminică 19.05.2019

Mic dejun. Deplasare către Hunedoara, unde o să vizităm Castelul Corvinilor, legenda a vie Transilvaniei, un monument cu farmec aparte și încărcat de istorie. În continuare, vizităm Biserica Sfântul Nicolae din Densuș, una din cele mai vechi biserici bizantine. O scurtă oprire pentru masa de prânz. După amiază întoarcere în Bucuresti, în functie de traficul auto. 

 

Preţul include:

-Transport cu autocar/minibus 2-3*, cu aer condiţionat

-1 noapte cazare cu mic dejun inclus în Turda, hotel 3* sau pensiune

-2 nopți cazare cu mic dejun inclus în Deva, hotel 3* sau pensiune

-Însoțitor de grup

 

Preţul nu include:

-Asigurarea  medicală de călătorie

-Intrările la muzee, obiectivele turistice, telecabina

-Supliment cameră single: 45 €/pers