Menu
Tablet menu

Excursii Romania 2016

1 Decembrie la Cazanele Dunarii

::cck::13::/cck::
::introtext::

Dunarea este unul dintre cele mai spectaculoase fluvii ale Europei, lasand de-a lungul cursului sau, forme de relief si peisaje minunate. De la intrarea Dunarii in tara si pana la barajul Portile de Fier I, apele fluviului mangaie stancile de calcar, creand cele mai frumoase peisaje din vestul tarii. In Defileul Dunarii, pe o portiune de 3 kilometri, acolo unde fluviul desparte Muntii Carpati de cei Balcani, se afla Cazanele Mici si Cazanele Mari. Aceasta zona, situata la limita dintre judetele Mehedinti si Caras-Severin, iti va dezvalui cele mai frumoase peisaje pe care le-ai vazut vreodata in Romania, un amestec de stanci salbatice, alintate de cursul involburat al Dunarii. Daca ai trecut Cazanele Mici si Cazanele Mari pe lista ta cu destinatii de calatorie este o decizie cat se poate de inspirata.

Perioada: 30 Noiembrie - 4 Decembrie 2016

Pret standard: 580 lei / persoana

Pret special pentru fosti clienti: 550 lei / persoana

::/introtext::
::fulltext::

Simbolul Cazanelor Dunarii este statuia uriasa din Golful Mraconiei. Sculptat in stanca, Decebalus Rex este cea mai mare sculptura in piatra din Europa (55 metri) si atrage mii de turisti din toate colturile tarii si de peste hotare.

La doar cateva sute de metri de statuia lui Decebal, vei descoperi un alt obiectiv turistic ce atrage sute de turisti. Este vorba despre Manastirea Mraconia, lacas de cult ridicat pe ruinele unei vechi biserici, ce dateaza din secolul al XVI-lea si a fost inghitita de ape in urma construirii barajului Portile de Fier I. Manastirea Mraconia este un loc de reculegere pitoresc si mai este cunoscuta si sub numele de Manastirea de sub ape.

Pe langa aceste minunate locuri, veti avea ocazia de a admira ruinele uneia dintre cele mai spectaculoase si cele mai exclusiviste statiuni balneare din tara – Baile Herculane. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Este cea mai veche statiune balneara de pe teritoriul tarii noastre.

Tot in aceasta excursie, vom vizita si Cascada Bigăr, monument al naturii, desemnata ca fiind una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume.

In plus, timp de o zi vom face o mica incursiune in tinuturile Serbiei, unde vom vizita orasul Negotin, Pestera Rajkova, una dintre cele mai frumoase pesteri ale Serbiei si situl arheologic Lepenski Vir.


Ziua 1 – 30 Noiembrie 2016

Plecare la ora 8.00 din Bucuresti, din fata agentiei Kretan Tour, pe traseul: Bucuresti – Pitesti - Craiova. Ne vom opri pentru vizita si pranz in orasul Craiova. Aici veti putea vizita Piata Mihai Viteazul, Palatul Administrativ, Biserica Sfanta Treime, Muzeul de Arta si Palatul Jean Mihail, Catedrala Maicii Domnului, Parcul Sfantul Dumitru unde se afla Catedrala Mitropolitana Sf. Dumitru (protectorul orasului) si Casa Baniei, dar si celebrul Parc Romanescu. Ne vom continua traseul spre Drobeta Turnu Severin, unde se va face si cazarea la o pensiune/hotel 3*. Timp liber pentru vizita orasului si cina.

Ziua 2 – 1 Decembrie 2016

Mic dejun la hotel/pensiune. Plecam in excursie catre Cazanele Dunarii. Prima oprire se va face la Muzeul Portilor de Fier I, inainte de Orsova, dupa care traseul continua spre Orsova, cu oprire la Manastirea Vodița si mai departe la Manastirea Sfanta Ana. Intre cele doua manastiri, puteti admira frumusetea Golfului Cerna. De la Manastirea Sf. Ana ne continuam traseul mai departe si intram in Cazanele Dunarii, unde ne vom opri pentru poze la Chipul lui Decebal si vom vizita faimoasa Manastire Mraconia. Vom parcurge mai departe Cazanele Dunarii pana la Dubova, dupa care ne vom opri pentru masa de pranz. Revenire inapoi pe traseul Cazanele Dunarii – Orsova – Drobeta. Timp liber pentru odihna si cina.

Ziua 3 – 2 Decembrie 2016

Mic dejun la hotel/pensiune. Optional (100 lei/pers.) excursie in Serbia. Ne vom opri in oraselul Negotin, vom merge mai departe in orasul minier Majdanpek, unde vom vizita Rajkova Pecina (Pestera Rajkova), una dintre cele mai frumoase pesteri din Serbia, dupa care vom merge spre nord si vom admira Cazanele Dunarii, de pe partea sârbească. Inainte de a trece granita inapoi in tara, ne vom opri si la un muzeu ce adaposteste situl arheologic Lepenski Vir, sit ce dateaza din perioada mezolitica. Revenire in Drobeta.

Ziua 4 – 3 Decembrie 2016

Mic dejun la hotel/pensiune. Vom face o scurta incursiune la Baile Herculane, unde vom admira vechea arhitectura baroca si ne vom aminti cat de glorioase erau in vremuri stravechi. Mai departe, vom merge spre Cascada Bigar, cea mai spectaculoasa cascada din Europa. Revenire in Drobeta, timp liber pentru vizitarea orasului, cumparaturi si cina.

Ziua 5 – 4 Decembrie 2016

Mic dejun la hotel/pensiune. Plecare din Drobeta, pe traseul Craiova – Pitesti si sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si conditiile meteorologice.


Pretul include:

  • 4 nopti cazare in pensiune/hotel 3*
  • mic dejun
  • transport autocar/minibus
  • asistenta turistica

Pretul NU include:

  • intrarile la obiectivele turistice
  • asigurare medicala
  • supliment camera single: 180 lei
  • excursii opţionale
::/fulltext:: Afla mai multe...