Menu
Tablet menu

2024.11.05 Circuit Pelerinaj 8 zile Sfântul Nectarie în Insula Eghina

 

 

 • Plecare: 5 Noiembrie 2024
 • 8 zile / 7 nopți
 • Insula Eghina -Salonic (Sfântul Dumitru) -Atena -Corint-Manastirea Sfantul Patapie, Manastirea Megaspileo- Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou -Complexul de mănăstiri de la Meteora -Mănăstirea Sfântul Efrem Siru
 • Preț: 560€/pers+499lei/pers
  • Preț special pentru clienți fideli: 525€/pers+499lei/pers

Ziua 1. Marti 05.11.2024 (780 km)
Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti – Giurgiu –Ruse – Plevna – Sofia – Promahonas – Seres – Salonic. Seara, sosire în Salonic şi turul oraşului: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestra Alexandru cel Mare, Biserica Sfântul Dumitru cu vizite, opriri și cumpărături. Cazare la hotel Olympus 3* sau similar, în Paralia Katerini (lângă Salonic, 70 km spre Atena).

Ziua 2. Miercuri 06.11.2024 (540 km)
Dimineaţa ora 07:00 se ia micul dejun la hotel. Ora 08:00 plecare din Paralia Katerini spre Kalambaka-Meteora. Vizită la atelierul de icoane Zindros. Vizităm una sau doua mănăstiri din complexul Meteora. După servirea prânzului ne indreptam catre capitala Greciei, Atena. Sosire seara in Atena si cazare la hotel Candia sau Ariston.

Ziua 3. Joi 07.11.2024 ( 380 km)
Dimineata mic dejun la hotel. Ora 09:30 plecare excursie optionala 40 €/pers catre Manastirea Sfantului Patapie, Corint cu canalul de Corint si Manastirea Megaspileo. Dupa amiaza spre seara revenire in Atena si timp liber pt plimbari shoping etc.

Ziua 4. Vineri 08.11.2024 (20 km)
Dimineata mic dejun la hotel. Ora 09:30 plecare, intr-un tur de oreas Atena si vizita la Akropole, Plaka si Monastiraki. In jurul pranzului plecare spre Pireu si imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Eghina. Dupa amiaza sosire în EGHINA şi cazare la Hotel Danae 3*+. Seara deplasare la Biserica Sf Nectarie pt slujba de seara dinainte de hram.

Ziua 5. Sambata 09.11.2024 (20 KM)
Ora 08:00 se ia micul dejun la hotel. Ora 09:00, plecare la Biserica Sf. Nectarie pentru slujba si procesiune. In jurul pranzului, revenire la hotel si timp liber pentru odihna, plimbari, cumparaturi etc.

Ziua 6. Duminica 10.11.2024 (100 KM)
Ora 08:00, mic dejun la hotel. Ora 10:00, excursie opțională (15 €/pers) turul insulei cu vizitarea Templului Afea, Mănăstirea Sfântul Mina, satul pescăresc Perdika și Agia Marina. După amiază revenire la hotel.

Ziua 7. Luni 11.11.2024 (500 km)
Ora 08:00 mic dejun la hotel. In jurul pranzului traversare cu ferry-boat-ul spre portul Pireu. Plecare mai departe spre Nea Makry la Manastirea Sfantului Efem cel Nou si vizitarea acesteia. Deplasare spre Paralia Katerini. Seara sosire în Paralia Katerini, cazare la hotel Olympus 3* sau similar.

Ziua 8. Marti 12.11.2024 (820 km)
Mic dejun la hotel. Dacă timpul permite, o să facem o scurtă vizită la mănăstirea Sfântul Efrem Siru de lângă Katerini. Plecare spre România pe ruta Salonic – Seres – Promahonas –Sofia – Plevna – Bucureşti. Sosire noaptea în Bucureşti, în funcţie de traficul auto și de formalităţile vamale.

Prețul include:

Prețul NU include:

·       

 1. Transport cu autocar 3-4* aer condiţionat
 2. 2 cazări cu mic dejun în Paralia Katerini, la hotel Olympus 3* sau similar
 3. 3 cazări cu mic dejun, la hotel Danae 3*+, cel mai bun hotel din insula Eghina
 4. 2 cazari cu mic dejun în Atena, la hotel Candia sau Ariston
 5. 2 traversări cu ferry-boat-ul: Pireu – Eghina, Eghina – Pireu
 6. Însotitor de grup cunoscător de limba română și greacă
 1. Asigurarea medicală
 2. Excursii opționale
 3. Intrările la muzee și obiectivele turistice
 4. Supliment cameră single: 270 €/pers

 

Insula Egina

Insula Egina, cunoscută și sub numele de Aegina, este o insulă frumoasă situată în Marea Egee, la aproximativ 27 de kilometri sud-vest de Atena, în apropierea Golfului Saronic. Este una dintre cele mai apropiate insule de capitala Greciei și este ușor accesibilă cu feribotul.

Insula Egina are o istorie bogată și este considerată una dintre cele mai vechi așezări ale Greciei. În trecut, a fost un important centru comercial și cultural, și a fost chiar capitala Greciei pentru o scurtă perioadă în secolul al XIX-lea. Astăzi, insula îmbină farmecul tradițional cu facilități moderne, oferind o experiență autentică grecească.

Una dintre cele mai populare atracții de pe insula Egina este Templul lui Aphaia, unul dintre cele mai bine conservate temple din Grecia antică. Situat în partea de est a insulei, acest templu doric impresionant datează din secolul al V-lea î.Hr. și oferă o perspectivă captivantă asupra istoriei și arhitecturii antice.

Insula Egina este, de asemenea, renumită pentru producția de fructe de mare proaspete. Există numeroase taverne și restaurante pe insulă unde poți savura specialități locale autentice.

Plajele de pe insula Egina sunt variate și oferă oportunități excelente pentru relaxare și înot. Plaja Agia Marina și Plaja Marathonas sunt printre cele mai populare, cu nisip fin și ape cristaline.

Cu atmosfera sa autentică, peisajele frumoase și patrimoniul cultural bogat, insula Egina merită cu siguranță o vizită în timpul călătoriei din Grecia.

 

Sfântul Nectarie

Sfântul Nectarie din Eghina, cunoscut și sub numele de Agios Nektarios, este una dintre cele mai cunoscute și venerabile figuri religioase din Grecia. El este considerat unul dintre sfinții mai moderni ai Bisericii Ortodoxe, iar moaștele sale atrag numeroși pelerini din întreaga lume.

Sfântul Nectarie s-a născut în anul 1846 pe insula Eghina, în Grecia. El a studiat teologia și a devenit preot, dedicându-și viața slujirii lui Dumnezeu și oamenilor. A fost un om înțelept, carismatic și plin de compasiune față de cei aflați în suferință.

După ce a suferit o serie de nedreptăți și persecuții, Sfântul Nectarie s-a retras în mănăstirea Sfânta Treime de pe insula Eghina, unde și-a continuat viața monahală și de rugăciune. Aici a trăit o viață de sfințenie și s-a remarcat prin darurile sale spirituale, vindecări miraculoase și profeții.

După moartea sa în 1920, mulți credincioși au raportat vindecări și ajutor în urma rugăciunilor adresate Sfântului Nectarie. Moaștele sale au fost plasate în biserica mănăstirii Sfânta Treime, care a devenit un important loc de pelerinaj.

Astăzi, mănăstirea Sfânta Treime de pe insula Eghina atrage mii de pelerini în fiecare an. Credincioșii vin să se roage și să se închine la moaștele sfântului, cerându-i ajutor șivindecare în diferite probleme și necazuri. Mulți cred că Sfântul Nectarie este un mare mijlocitor între Dumnezeu și oameni și că răspunde la rugăciunile lor cu daruri și vindecări.

Sfântul Nectarie este recunoscut și în afara Greciei, în special în comunitățile de credincioși ortodocși. Mulți oameni călătoresc în insula Eghina pentru a se închina la moaștele sale și pentru a simți puterea spirituală și prezența sfântului.

Viața și moștenirea Sfântului Nectarie au lăsat o amprentă profundă în cultura și spiritualitatea greacă. El este venerat ca un sfânt protector și un exemplu de credință, iubire și smerenie.

Mănăstirea Agios Nektarios, cunoscută și sub numele de Mănăstirea Sfântul Nectarie, este un important loc de pelerinaj și un centru spiritual situat pe insula Eghina din Grecia. Aceasta este dedicată sfântului Nectarie din Eghina, o figură venerată în Biserica Ortodoxă.

Mănăstirea a fost construită în anul 1904 în apropierea locului în care sfântul Nectarie și-a trăit ultimii ani din viață. Aici, credincioșii se adună pentru a se ruga și a se închina la moaștele sfântului, care sunt păstrate în interiorul mănăstirii.

Mănăstirea Agios Nektarios este un complex impresionant, format dintr-o biserică impunătoare și un ansamblu de clădiri care găzduiesc chilii pentru călugări, bibliotecă, muzeu și alte facilități. Arhitectura mănăstirii este în stil bizantin, cu influențe neoclasice și detalii artistice remarcabile.

Biserica mănăstirii este dedicată Sfântului Nectarie și este un loc de închinare și rugăciune pentru pelerini. Interiorul bisericii este decorat cu fresce impresionante și icoane sacre, iar atmosfera este plină de liniște și spiritualitate.

Moaștele sfântului Nectarie sunt păstrate într-un sfânt mormânt din mănăstire, iar credincioșii se adună aici pentru a se închina, a-i cere ajutorul și a-i aduce rugăciuni. Mulți cred în puterea vindecătoare a sfântului și spun că au simțit ajutorul și binecuvântările sale în diferite situații și probleme.

Lângă mănăstire se află și o bibliotecă cu o colecție valoroasă de cărți și manuscrise vechi. Muzeul mănăstirii găzduiește exponate care ilustrează viața și moștenirea sfântului Nectarie, oferind vizitatorilor o perspectivă mai profundă asupra vieții și spiritualității sale.

Mănăstirea Agios Nektarios este un loc de pace, liniște și spiritualitate, în care credincioșii și turiștii pot experimenta atmosfera sacrală și frumusețea locului. Este un loc important nu doar pentru cei cu o credință religioasă puternică, ci și pentru cei interesați de istorie, artă și spiritualitate.

 

Mănăstirea Sfântul Mina

Mănăstirea Sfântul Mina, cunoscută și sub numele de Mănăstirea Sfântul Mina din Eghina, este o importantă mănăstire creștină situată pe insula Eghina din Grecia. Aceasta este dedicată Sfântului Mina, unul dintre cei mai venerați sfinți în tradiția creștină.

Mănăstirea a fost construită în secolul al XIX-lea, într-un peisaj pitoresc, la aproximativ 6 km distanță de capitala insulei, orașul Eghina. Ea este cunoscută pentru arhitectura sa frumoasă și pentru moaștele sfântului Mina, care sunt păstrate în biserică.

Biserica principală a mănăstirii este impunătoare și are o arhitectură în stil bizantin, cu elemente neoclasice. Interiorul bisericii este decorat cu fresce și icoane sacre, iar atmosfera este una de adâncă spiritualitate. Moaștele Sfântului Mina sunt plasate într-un sfânt mormânt special în interiorul bisericii și atrag mulți credincioși și pelerini care vin să se roage și să se închine.

Pe lângă biserica principală, mănăstirea are și alte clădiri, inclusiv chilii pentru călugări, bibliotecă și facilități pentru pelerini. Vizitatorii pot explora împrejurimile mănăstirii și pot admira priveliștile frumoase ale insulei Eghina. 

Mănăstirea Sfântul Mina este un important loc de pelerinaj pentru creștini și un centru spiritual al insulei Eghina. Mulți credincioși vin aici pentru a se ruga, a se închina și a cere ajutorul și binecuvântarea sfântului Mina în diverse probleme și nevoi.

Mănăstirea Sfântul Mina de pe insula Eghina este o mănăstire de calugărițe. Aceasta găzduiește o comunitate de maici care trăiesc în conformitate cu viața monahală și se dedica rugăciunii și servirii lui Dumnezeu.

Mănăstirea are o biserică principală în stil bizantin, unde se desfășoară serviciile religioase și se păstrează moaștele Sfântului Mina. De asemenea, există chilii și alte clădiri necesare pentru comunitatea de maici.

Mănăstirea Sfântul Mina oferă o atmosferă liniștită și spirituală, unde vizitatorii pot experimenta pacea și frumusețea vieții monahale. Este un loc de refugiu și de conectare cu divinul, unde călugărițele trăiesc în conformitate cu învățăturile religioase și se dedică vieții de rugăciune și serviciului față de Dumnezeu.

Mănăstirea Chrysoleontissa

Mănăstirea Chrysoleontissa este situată în apropierea Mănăstirii Sfântul Nectarie, pe insula Eghina.

Mănăstirea Chrysoleontissa este dedicată Sfintei Fecioare Maria și este considerată un important loc de pelerinaj pentru creștini. Acesta este un mic sanctuar liniștit și un punct de rugăciune pe insula Eghina.

Mănăstirea este înconjurată de o frumoasă grădină și este un loc de adăpost și pace. Interiorul său este decorat cu fresce și icoane sacre, iar atmosfera este una de spiritualitate și venerare.

Moaștele și icoanele sfinte sunt păstrate în biserică, iar credincioșii și pelerinii vin să se închine și să se roage la acestea. Este un loc de liniște și contemplare, unde vizitatorii pot experimenta o atmosferă sacrală și se pot conecta cu spiritualitatea insulei Eghina.

Mănăstirea Chrysoleontissa este un loc deosebit de frumos și semnificativ pe insula Eghina, unde pelerinii și turiștii pot experimenta un sentiment de pace și adâncime spirituală.

Este o destinație recomandată pentru cei interesați de istorie și spiritualitate și care doresc să exploreze bogăția culturală și religioasă a insulei.

Se spune că Sfântul Nectarie mergea pe jos din Mănăstirea Chrysoleontissa până la Mănăstirea Sfântul Nectarie, pe insula Eghina. Aceasta era o călătorie spirituală pe care o făcea în mod regulat, în timp ce trăia ca monah pe insulă.

Potrivit tradiției, Sfântul Nectarie a petrecut o mare parte din viața sa ca monah la Mănăstirea Chrysoleontissa, unde s-a rugat și s-a închinat înainte de a merge pe jos până la mănăstirea sa dedicată. Această călătorie pe jos era o expresie a dăruirii și a sfințeniei sale, iar credincioșii încă păstrează această tradiție și o recunosc ca pe un act de ascultare și rugăciune.

Astăzi, pelerinii și vizitatorii au ocazia să parcurgă aceeași rută pe jos, retrăind astfel călătoria Sfântului Nectarie. Este o modalitate specială de a se apropia de viața și spiritualitatea sfântului și de a experimenta atmosfera și peisajul frumos al insulei Eghina.

Călătoria pe jos de la Mănăstirea Chrysoleontissa la Mănăstirea Sfântul Nectarie poate fi o experiență profundă și emoționantă pentru cei care caută să se conecteze cu tradițiile și spiritualitatea creștină. Este o oportunitate de a experimenta în mod personal drumul pe care Sfântul Nectarie îl parcurgea în timpul vieții sale și de a se închina și a se ruga în locurile sfinte pe care el le-a traversat.

 

Salonic si Sfantul Dumitru

Salonic, cunoscut și sub numele de Thessaloniki, este al doilea cel mai mare oraș din Grecia și una dintre cele mai importante destinații turistice și culturale ale țării. Orașul este bogat în istorie și are o moștenire culturală remarcabilă.

Una dintre cele mai importante figuri religioase asociate cu Salonic este Sfântul Dumitru, considerat patronul orașului. Biserica și mănăstirea Sfântul Dumitru sunt locuri de pelerinaj și adună credincioși din întreaga lume.

Sfântul Dumitru este unul dintre cei mai venerați sfinți ai Bisericii Ortodoxe și este considerat patronul orașului Salonic. El a fost un martir creștin care și-a sacrificat viața pentru credința sa în perioada persecuțiilor creștine.

Una dintre cele mai importante locuri asociate cu Sfântul Dumitru în Salonic este Biserica Sfântul Dumitru, cunoscută și sub numele de Agios Dimitrios. Aceasta este o biserică impunătoare și una dintre cele mai mari biserici bizantine din Grecia.

Biserica Sfântul Dumitru are o istorie îndelungată și impresionantă. Construcția sa a început în secolul al IV-lea și a suferit mai multe modificări și extinderi de-a lungul timpului. Acesta adăpostește moaștele Sfântului Dumitru și este un important centru de pelerinaj și de venerare.

În fiecare an, pe 26 octombrie, este sărbătorită ziua Sfântului Dumitru în Salonic, cu procesiuni religioase și evenimente speciale. Este o ocazie importantă pentru credincioși să se roage și să aducă omagiu sfântului lor protector.

Vizitarea Bisericii Sfântul Dumitru din Salonic este o experiență spirituală și culturală semnificativă, unde puteți explora frumusețea arhitecturii bizantine și puteți participa la slujbe religioase și rugăciuni. Este un loc de adâncă închinare și oportunitate de a descoperi mai multe despre viața și moștenirea Sfântului Dumitru.

 

 

Meteora

Meteora este o destinație turistică și spirituală deosebită, situată în nordul Greciei, în apropiere de orașul Kalambaka. Este cunoscută pentru formațiunile stâncoase impresionante și pentru mănăstirile construite pe vârfurile acestor stânci, care au fost recunoscute ca Patrimoniu Mondial UNESCO.

Cuvântul "Meteora" înseamnă "suspendat în aer" sau "suspendat în mijlocul cerului", iar aceasta descrie perfect aspectul unic al locului. Stâncile abrupte și impunătoare se înalță din câmpiile din jur și creează o priveliște spectaculoasă. Aceste stânci, formate în urma eroziunii timpurilor îndelungate, au fost locuri de refugiu pentru călugării ortodocși în secolele al XIV-lea și al XV-lea.

Mănăstirile Meteora sunt principalul punct de atracție al regiunii. Acestea sunt construite pe vârfurile stâncilor și oferă priveliști panoramice deosebite asupra peisajului înconjurător. În prezent, mai există șase mănăstiri active, dintre cele douăzeci și patru care au fost construite inițial. Fiecare mănăstire are propria sa istorie și caracteristică distinctivă.

Vizitarea Meteorei oferă oportunitatea de a explora aceste mănăstiri unice și de a se bucura de priveliștea uluitoare a peisajului înconjurător. Turiștii pot urca pe stâncile abrupte folosind scări și poduri construite special și pot admira frescele vechi, icoanele și obiectele de artă valoroase din interiorul mănăstirilor.

Pe lângă aspectul spiritual și cultural, Meteora oferă și posibilități de drumeții, alpinism și explorarea peisajului natural. Numeroase trasee de drumeție sunt disponibile, oferind oportunități de a explora peșteri, izvoare și peisaje frumoase.

Meteora este, într-adevăr, un loc special care impresionează și inspiră vizitatorii săi. Este un loc deosebit de important pentru cultura și istoria Greciei și rămâne un punct de atracție turistică și spirituală important în regiune.

  

Sfantul Efraim cel Nou

Sfântul Efraim cel Nou din Nea Makri, cunoscut și sub numele de Sfântul Efraim al Neamului, este un sfânt ortodox venerat în mod special în Grecia.

El a fost cunoscut pentru ascetismul său sever, pentru rugăciunea neîncetată și pentru practica ascetică a întoarcerii sufletului către Dumnezeu. De-a lungul vieții sale, Sfântul Efraim a avut numeroase experiențe mistice și a fost recunoscut pentru darul vindecării și al cunoașterii ascunse a gândurilor și a intențiilor oamenilor.

Astăzi, moaștele sfântului sunt păstrate în Manastirea Sfântului Efraim din Nea Makri, un oraș din apropierea Atenei.

Manstirea Sfântului Efraim a devenit un loc important de pelerinaj pentru credincioși, care vin să se roage sfântului și să ceară ajutorul său în rugăciunile lor. Mulți credincioși afirmă că au fost vindecați sau au primit răspuns la rugăciunile lor prin intermediul Sfântului Efraim.

Astăzi, Sfântul Efraim cel Nou din Nea Makri este considerat unul dintre sfinții cele mai iubiți și venerați în Grecia, iar viața și moștenirea sa spirituală continuă să inspire și să aducă speranță și vindecare credincioșilor care se roagă lui cu încredere.