Menu
Tablet menu

9 Decembrie 2020 Sfântul Spiridon - insula Corfu

Insula Corfu sau Kerkira, cum este cunoscută în rândul grecilor, fiind numită adesea "insula Sfântului Spiridon"  pentru că Dumnezeu a rânduit ca moaștele Sfântului Spiridon să fie aduse acum mai bine de jumătate de mileniu pe aceasta insula, unde sunt păstrate cu cinste până în zilele noastre.

Plecare: 9 Decembrie 2020 (6 zile / 5 nopți)

Preț: 275 €/pers + 375 lei/pers

Ziua 1. Miercuri 09.12.2020 (840 km)

Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Salonic – Edessa. După prânz sosire în Edessa și scurtă vizită la cascadă. Seara sosire în Veria, cazare la hotel 3*.

Ziua 2. Joi 10.12.2020 (200 km)

Mic dejun la hotel. Vizităm centrului orașului Veria, numit și Micul Ierusalim datorită celor 48 de biserici bizantine foarte bine conservate și Altarul Apostolului Pavel. Pe o rută pitorească, pe malul râului Aliakmonas, vizităm mănăstirea Sfântului Ioan Botezatorul (Prodromou). În jurul prânzului ajungem în Vergina, vizităm situl arheologic: mormântul Regelui Filip, tatăl lui Alexandru Macedon și alte morminte macedonene. După amiază plecare din Vergina spre Metsovo. Seara sosire în Metsovo, cazare la hotel Asterias 3* sau similar.

Ziua 3. Vineri 11.12.2020 (170 km)

Mic dejun la hotel. Timp liber aproximativ 2 ore pentru plimbare, relaxare și vizitarea stațiunii Metsovo. Se va putea vizita Muzeul Tositsa și expoziția de picturi Averof. De asemenea, se pot cumpăra produse tradiționale din Metsovo, precum brânzeturi și vin. Ora 12:00, plecare din Metsovo spre Ioannina. Ora 13:00, sosire în Ioannina, unde o să poposim pentru câteva ore pentru a vizita orașul. După amiază plecare din Ioannina spre Igoumenitsa și îmbarcare pe ferry-boat spre Kerkyra – Corfu. Seara sosire în insula Corfu, cazare la hotel 3*..

Ziua 4. Sâmbătă 12.12.2020 (100 km)

Mic dejun la hotel. Deplasare în centrul orașului Kerkyra pentru procesiunea de la biserica Sfântul Spiridon. După amiază vizită la Palatul Achillion și mănăstirea Paleokastritsa. Seara revenire la hotel.

Ziua 5. Duminică 13.12.2020 (400 km)

Mic dejun la hotel. Deplasare în port și îmbarcare pe ferry-boat spre Igoumenitsa. Plecare spre Kalambaka – Meteora, unde vizităm o mănăstire și atelierul de Icoane Zindros. După amiază plecare spre Salonic. Seara sosire în Salonic, cazare la hotel Vergina 3* sau similar.

Ziua 6. Luni 14.12.2020 (700 Km)

Mic dejun la hotel. Vizita bisericii Sfântul Dumitru unde coborâm în catacombe. Plecare spre România pe ruta Salonic – Seres – Promahonas – Sofia – Plevna – Bucureşti. Sosire noaptea în Bucureşti, în funcţie de traficul auto şi de formalitățile vamale.

 

Prețul include:

- Transport cu autocar/minibus 3-4* aer condiționat

- 1 cazare cu mic dejun în Veria-Vergina, la hotel 3*

- 1 cazare cu mic dejun în Metsovo, la hotel Asteria 3* sau similar

- 2 cazări cu mic dejun pe insula Corfu, la hotel 3*

- 1 cazare cu mic dejun în Salonic, la hotel Vergina 3* sau similar

- 2 traversări cu ferry-boat-ul: Igoumenitsa – Kerkira, Kerkyra – Igoumenitsa

- Însoţitor de grup cunoscător de limba română și greacă

 

Prețul NU include: 

- Asigurarea medicală

- Intrările la obiectivele turistice

- Supliment cameră single: 165 €/pers