Menu
Tablet menu

09.12 Pelerinaj la Sfântul Spiridon în Insula Corfu

Insula Corfu sau Kerkira, cum este cunoscuta in randul grecilor, este numita adesea "insula Sfantului Spiridon" nu pentru ca acesta s-ar fi nascut si ar fi trait aici. Se numeste astfel pentru ca Dumnezeu a randuit ca moastele Sfantului Spiridon sa fie aduse acum mai bine de jumatate de mileniu pe aceasta insula, unde sunt pastrate cu cinste pana in zilele noastre.

Veria, Vergina, Metsovo, Ioanina, Meteora, Salonic
9 – 14 Decembrie 2018

Preț: 215 € + 375 lei

 

Ziua 1. Duminica 09.12.2018 (780 km)
Plecare din Bucureşti la ora 06:00 pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Salonic-Veria. Seara, sosire în Veria şi cazare la Hotel în zona Veria-Vergina.


Ziua 2. Luni 10.12.2018 (200 km)
Mic dejun. Ne vom deplasa în centrul Veriei și vom vizita Altarul Apostolului Pavel. Apoi, pe o rută foarte pitorească pe malul râului Aliakmonas, vom vizita Mănăstirea Sfântului Ioan Botezatorul (Prodromou). In jurul pranzului ajungem la Vergina, unde vom putea vizita Situl Archeologic: Mormântul Regelui Filip, tatal lui Alexandru Macedon și alte morminte macedonene. După-amiază plecare din Vergina spre Metsovo. Seara sosire în Metsovo și cazare la hotel Asterias sau similar.


Ziua 3. Marti 11.12.2018 (170 km)
Micul dejun la hotel. Timp liber 1,5-2h pentru plimbare, relaxare si vizitarea stațiunii Metsovo. Se vor putea vizita Muzeul Tositsa si expoziția de picturi Averof. De asemenea, se pot cumpăra produse traditionale din Metsovo, precum brânzeturi și vin.
Ora 12, plecare din Metsovo spre Ioanina. Ora 13, sosire în Ioanina, unde vom poposi pentru cateva ore si vom vizita orasul. După-amiază plecare din Ioanina spre Igoumenitsa și îmbarcare pe ferry-boat spre Kerkyra-Corfu. Seara sosire în Insula Corfu și cazare la hotel.


Ziua 4. Miercuri 12.12.2018 (100 km)
Mic dejun. Deplasare în centrul orașului Kerkyra pentru procesiunea de la biserica Sfantul Spiridon. După-amiază vizită la Palatul Achilion si Mănăstirea Paleokastritsa. Seara revenire la Hotel.


Ziua 5. Joi 13.12.2018 (400 km)
Mic dejun. Deplasare în port și îmbarcare pe ferry-boat spre Igoumenitsa. Mai departe plecare spre Kalambaka-Meteora, unde vom vizita o manastire si atelierul de Icoane Zindros. După-amiază plecare spre Salonic. Seara sosire în Salonic si cazare la Hotel Vergina sau similar.


Ziua 6. Vineri 14.12.2018 (700 km)
Dimineata mic dejun. Vizita la Biserica Sfantul Dumitru, unde vom coborî și în catacombe. Apoi, plecare spre Romania pe ruta Salonic-Seres-Promahonas-Sofia-Plevna-Bucureşti. Sosire noaptea în Bucureşti în funcţie de drum şi de trecerea prin vame.


Preţul include:

  • Transport cu autocar/minibus
  • 1 cazare cu mic dejun inclus, la Hotel 3*, în zona Veria-Vergina
  • 1 cazare cu mic dejun inclus la Hotel Asteria 3* sau similar*, în Metsovo
  • 2 cazări cu mic dejun inclus, la Hotel 3* Insula Corfu
  • 1 cazare cu mic dejun inclus, la Hotel Vergina sau similar, în Salonic
  • 2 travesari cu ferry boat-ul: Igoumenitsa-Kerkira, Kerkyra -Igoumenitsa
  • Însotitor de grup cunoscator de limbă engleză și greacă.

 

Preţul nu include:

  • Asigurare medicală de călătorie
  • Intrările la muzee si obiectivele turistice
  • Supliment camera single: 165 €.