Menu
Tablet menu

20.04.2022 Paşte Corfu Grecia

 • Thessaloniki -Veria-Vergina-Metsovo-Ioanina-Kerkyra-Meteora – Edessa – Loutra Pozar
 • Plecare: 20 Aprilie 2022
 • 8 zile / 7 nopți
 • 670€/pers
  • Preț special pentru clienți fideli: 650 €/pers
  • Early Booking 01.03.2022: 630 €/pers
 • Transport minibus + cazare cu mic dejun + masa festivă

Cu ocazia Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, agenția de turism Kretan Tour vă invită într-o minunată vacanță de Paște în Insula Corfu. Vom participa alături de locuitorii insulei la procesiuni religioase și populare care fac din Corfu un loc unic în Grecia și în întreaga lume ortodoxă. Tradițiile venețiene, britanice și grecești se combină armonios într-un amalgam de culturi și regimuri politice care s-au succedat aici de-a lungul veacurilor. Obiectivele turistice de pe traseu ne vor familiariza cu istoria, viața monahală, cultura și obiceiurile culinare ale grecilor: mormintele regilor macedoneni de la Vergina, mănăstirile de la Meteora, Metsovo - satul negustorilor aromâni, cascada Edessa și băile termale din apropiere.

 

Ziua 1. Miercuri 20.04.2022 (680 km)
Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00 pe traseul Bucureşti – Salonic via Bulgaria. Sosire în funcţie de traficul auto şi de formalitaţile vamale. Turul oraşului Salonic: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestra Alexandru cel Mare, Biserica Sfântul Dumitru cu vizite, opriri și cumpărături. Cazare in Salonic Hotel Vergina sau similar.

Ziua 2 Joi 21.04.2022 (245km)
Mic dejun la hotel. Plecare din Salonic catre Veria. Vizităm Altarul Apostolului Pavel și centrul orașului Veria, numit și Micul Ierusalim datorită celor 48 de biserici bizantine foarte bine conservate. Pe o rută pitorească, pe malul râului Aliakmonas, vizităm mănăstirea Sfântului Ioan Botezatorul (Prodromou). În jurul prânzului ajungem în Vergina, vizităm situl arheologic: mormântul Regelui Filip, tatăl lui Alexandru Macedon și alte morminte macedonene. După-amiază plecare din Vergina spre Metsovo. Seara sosire în Metsovo, cazare la hotel Asterias 3* sau similar.

Ziua 3. Vineri 22.04.2022 (150km)
Mic dejun la hotel. Timp liber aproximativ 2 ore pentru plimbare, relaxare și vizitarea stațiunii Metsovo. Se va putea vizita Muzeul Tositsa și Muzeul de artă Averof. De asemenea, se pot cumpăra produse tradiționale din Metsovo, precum brânzeturi și vin. Ora 12:00, plecare din Metsovo spre Ioannina. Ora 13:00, sosire în Ioannina, unde vom poposi câteva ore pentru a vizita orașul. După-amiază plecare din Ioannina spre Igoumenitsa și îmbarcare pe ferry-boat spre Kerkyra – Corfu. Seara sosire în insula Corfu, cazare la hotel 3*. Seara vom participa la Denia Prohodului Domnului Hristos la Mănăstirea Paleokastritsa sau la o biserica locală.

Ziua 4. Sâmbătă 23.04.2022 (60 km)
Mic dejun la hotel. Plecare de la hotel către centrul orașului Kerkyra, unde vom urmari procesiunile din Sâmbăta Mare: La ora 9.00 procesiunea cu Sfântul Epitaf pornește de la Biserica Sfantul Spiridon spre centrul orașului vechi. Spre deosebire de alte locuri din Grecia, unde procesiunea cu Sf. Epitaf are loc în Vinerea Mare, acest obicei din Corfu datează din timpul ocupației venețiene, începând cu anul 1574. Cortegiul se mișcă ritmic pe muzica celor mai bune trei orchestre filarmonice.
Prima orchestră, „Oldphilharmonic” (1840), porneste de la Vechea Primarie și interpretează Hamlet de compozitorul italian Franco Faccio. A doua orchestră, „Mantzaros Philharmonic” (1890), interpretează Calde Lacrimae (Lacrimi Fierbinti) Vincenzo De Michelis, iar ultima orchestră, „Kapodistrias Philharmonic” (1980) interpretează Eroica de Ludwig Beethoven. De la 11.00 dimineața mulțimea participă la slujba numită Prima Înviere de la Catedrală, iar după săvârșirea serviciului religios încep să bată clopotele tuturor bisericilor din Corfu. În timp ce clopotele bat, mii de vase mari din ceramică, umplute cu apă, sunt aruncate de la balcoanele cu vedere la stradă. După această ceremonie, vom vizita Vila Mon Repos, prima reședință a Împărătesei Sissy și locul unde s-a născut Prințul Filip al Angliei. Apoi ne îndreptăm spre Gastouri, unde vom vizita Palatul Achilion al Împărătesei Sissy. Vom servi prânzul la o tavernă pe malul mării în localitatea Benitses. După-amiază revenim la hotel, iar seara ne întoarcem în centrul orașului Kerkyra, unde vom participa la slujba de Înviere, care are loc pe Spianada. Revenire la hotel.
Hristos a Înviat!

Ziua 5. Duminică 24.04.2022 (10 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare la Mănăstirea Paleokastritsa, unde vom putea participa la slujba numită „A Doua Înviere”. La prânz mergem la o tavernă locala și servim prânzul tradițional de Paște (miel la proțap). După-amiază revenire la hotel si timp liber pentru odihnă.

Ziua 6. Luni 25.04.2022 (380 km)
Mic dejun la hotel. Plecare din Kerlyra către Meteora. Îmbarcare pe ferry-boat Corfu-Igoumenitsa și plecare pe ruta Igoumenita-Ioannina-Metsovo-Kalambaka. Vizităm atelierul de icoane Zindros, iar în funcție de timp una sau doua mănăstiri din complexul de la Meteora. După-amiază plecare pe ruta Grevena –Kozani – Edessa. Seara sosire în Edessa, cazare la hotel Aigai 4* sau similar.

Ziua 7. Marți 26.04.2022 (70 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare de la hotel la cascada de la Edessa. Plecare către Loutra Pozar (izvoarele termale aflate la o altitudine de 390 de metri sunt create de apa de ploaie, care, după ce pătrunde adânc în pământ, unde se încălzește, se ridică treptat la suprafață, îmbogățindu-se cu minerale și alte elemente). Aici vom face baie, plimbări prin natură și vom servi masa de prânz. După-amiază revenire la hotel.

Ziua 8. Miercuri 27.04.2022 (760 km)
Mic dejun la hotel. Plecare spre România pe ruta Salonic–Seres–Promahonas–Sofia-Plevna–Bucureşti. Seara sosire în Bucureşti, în funcţie de traficul auto şi de formalitățile vamale.

Preţul include:

Preţul NU include:

 • Transport cu minibus
 • O noapte cazare cu mic dejun Salonic Hotel Vergina 3*
 • O noapte cazare cu mic dejun in Metsovo Hotel Asteria 3*
 • 3 nopți cazare cu mic dejun în Corfu, la hotel Medusa Lux 3*
 • 2 nopți cazare cu mic dejun în Edessa, la hotel Aigai 4* sau similar
 • Masa festivă de Paște
 • Însoţitor de grup cunoscător de limba română și greacă

Asigurarea  medicală

Intrările la muzee și obiectivele turistice

Supliment cameră single:175€/pers