Menu
Tablet menu

2024.03.18 Carnaval în Xanthi

Mini-vacanţă de Lăsata Secului în Macedonia şi Tracia
14 -18 Martie 2024
Komotini - Xanthi - Kavala - Soufli - Alexandrupoli
5 zile/4 nopţi hotel in Komotini + transport minibus/autocar

Preţ: 385 €/pers. Preţ special pentru foşti clienţi: 350 €/pers.

Renumitul Carnaval din Xanthi are loc anual la inceputul postului de Pasti. Sarbatoarea si parada principala ce se desfasoara pe stradutele Orasului Vechi, atrag mii de vizitatori dornici sa admire spectacolul costumelor colorate. Arhitectura orasului Xanthi si-a pastrat aspectul traditional: ferestre cu grilaj, porti sculptate, tigle si lemn. Programul mini-vacantei include si urmatoarele vizite: orasele Komotini, Kavala si Alexandrupoli, Manastirea Sfantul Nicolae din Porto Lagos, Fabrica de matase de la Soufli, Biserica Sfintei Lidia (primul botez crestin din Europa).

Ziua 1: Joi 14 Martie 2024 (540km)
Plecare din Bucureşti, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Ruse - Veliko Tarnovo - Komotini. După-amiază sosire în Komotini şi cazare la hotel (Hotel Achilio 4* sau similar). Dupa cazare, o scurta odihna si vizitarea mănăstirii Sfântului Nicolae din Porto Lagos şi revenire la hotel în Komotini.

Ziua 2: Vineri 15 Martie 2024 (300km)
Mic dejun. La ora 09:00, excursie opţională (30 €/pers.) în orasul Alexandroupoli, Fabrica de matase de la Soufli si orasul Didymoteicho. Seara, revenire la hotel în Komotini.

Ziua 3: Sâmbătă, 16 Martie 2024 (270km)
Mic dejun. Plecare catre Drama si Kavala. Vom vizita situl arheologic de la Philipi si Lydia (locul unde s-a infaptuit primul Botez Crestin din Europa de catre Apostolul Pavel). In jurul pranzului ajungem la Kavala si seara revenire la hotel cu trecere prin Xanthi pentru a simti atmosfera dinaintea marei defilari de duminica.

Ziua 4: Duminică, 17 Martie 2024 (100km)
Micul dejun. La ora 9:00, deplasare din Komotini în oraşul Xanthi pentru a participa la Carnaval. Seara revenire la hotel în Komotini.

Ziua 5: Luni, 18 Martie 2024 (545km)
Mic dejun. Mergem la plaja de la Fanari langa Komotini pentru a vedea înălţarea zmeilor de către localnici. In jurul pranzului plecare către Bucureşti. Seara sosire la Bucureşti.

Preţul include:

Preţul NU include:

  • Transport cu minibus sau autocar 3*
  • 4 cazări cu mic dejun la hotel  3/4* în Komotini, în camere duble
  • Însoţitor de grup

 

  • Intrările la obiective
  • Supliment cameră single: 100 €
  • Excursie opţională:

30 € - Alexandrupoli, Fabrica de matase de la Soufli, Didymoteicho

Xanthi si Carnavalul

Xanthi este situat în nord-estul Greciei, în regiunea Tracia de Est, aproape de granița cu Bulgaria. Orașul se află pe râul Kosynthos și este înconjurat de Munții Rodopi.

Xanthi are o istorie bogată, iar așezarea sa este atestată încă din perioada antică. A fost parte a Imperiului Bizantin și a fost cucerit de otomani în secolul al XIV-lea.

Xanthi se distinge prin arhitectura sa tradițională, cu case din piatră și străzi înguste.
Orașul are o atmosferă multiculturală și a fost influențat de comunitățile grecești, turcești și evreiești care au trăit aici de-a lungul istoriei.

Xanthi este faimos pentru carnavalul său tradițional, care este una dintre cele mai mari și mai animată sărbători ale carnavalului din țară.

Carnavalul de la Xanthi este sărbătorit înainte de perioada Postului Mare, între sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii martie, în funcție de data sărbătorii Paștelui.

Participanții la carnaval se îmbracă în costume colorate și poartă măști diverse, adesea tradiționale sau creativ elaborate.

Principalele evenimente ale carnavalului includ parade și procesiuni care străbat orașul. Participanții dansează, cântă și prezintă diverse teme și personaje.

Străzile orașului sunt animate de spectacole de stradă, muzică live, dansuri și activități culturale.

Multe evenimente din cadrul carnavalului includ satiră și umor, iar participanții sunt adesea încurajați să facă glume și să satireze evenimente sau personalități locale.

O parte importantă a carnavalului de la Xanthi este Festivalul Satiric al Bărbierilor, unde participanții fac glume și satirează diverse subiecte sociale și politice.

Carnavalul este, de asemenea, un moment în care se bucură de mâncăruri tradiționale și de evenimente culinare speciale. Tavernele locale oferă bucate tradiționale grecești.

Carnavalul de la Xanthi oferă o atmosferă veselă și festivă, în care comunitatea se adună pentru a celebra și a se distra împreună. Este o ocazie minunată pentru vizitatori să experimenteze cultura grecească autentică și să se bucure de frumusețea și tradițiile regiunii Tracia de Est.

Didymoteicho

Didymoteicho este situat în apropierea graniței cu Turcia și Bulgaria, în partea de nord-est a Greciei.

Orașul are o istorie îndelungată, fiind locuit încă din perioada antică. A fost parte a diferitelor imperii și state, inclusiv al Bizanțului și al Imperiului Otoman.

Principala atracție a orașului este Cetatea Didymoteicho, un ansamblu fortificat care datează din perioada bizantină. Cetatea a fost extinsă și consolidată de-a lungul secolelor și oferă o priveliște impresionantă asupra orașului.

Didymoteicho găzduiește numeroase biserici și mănăstiri cu arhitectură tradițională și influențe bizantine.
Monumentul Antic de la Plotinopolis este situat în apropiere, acest monument oferă ocazia de a explora vestigiile antice și de a înțelege istoria regiunii.

Didymoteicho păstrează o atmosferă autentică și liniștită, cu străzi înguste și piețe tradiționale.

Orașul este cunoscut pentru grădinile sale de trandafiri, iar producția de ulei de trandafir este o activitate tradițională a locuitorilor.

Didymoteicho reprezintă o destinație interesantă pentru cei interesați de istorie, arhitectură și cultură bizantină. Orașul păstrează elemente ale trecutului său bogat și oferă o atmosferă autentică.


Soufli

Soufli este un oraș situat în regiunea Tracia de Est a Greciei și este renumit pentru tradiția sa în producția de mătase.

Soufli este cunoscut pentru producția sa tradițională de mătase. Orașul a avut o istorie lungă în producția de mătase, cu tehnici care au fost transmise de-a lungul generațiilor.

Orașul a fost un centru important pentru școlile de mătase, unde oamenii au învățat tehnici complexe de producție a mătăsii.

Soufli găzduiește Festivalul Mătăsii, unde vizitatorii pot învăța despre procesul de producție a mătăsii și pot cumpăra produse tradiționale.

 

Alexandroupoli

Alexandroupoli este un oraș portuar situat în regiunea Evros, în nord-estul Greciei pe țărmul Mării Egee.

Orașul este un important centru portuar și are o conexiune navală cu insula Samothraki și cu alte destinații din regiune.

Farul este o atracție iconică a orașului, oferind o priveliște frumoasă asupra Mării Egee și a orașului.

Parcul Egnatia oferă o oază verde în mijlocul orașului, ideală pentru plimbări și relaxare.
Piața Dimokratias este Piața centrală a orașului, unde oamenii se adună pentru a socializa, a bea o cafea sau a face cumpărături.

Alexandroupoli găzduiește diverse evenimente culturale, concerte și festivaluri pe tot parcursul anului.

Orașul oferă o gamă variată de restaurante și taverne unde puteți gusta bucate tradiționale grecești.

Alexandroupoli este o destinație interesantă pentru cei care doresc să exploreze partea de nord-est a Greciei, cu peisaje frumoase, istorie bogată și o atmosferă plăcută.