Menu
Tablet menu

2023.12.09 Circuit 6 zile Sfântul Spiridon - in Insula Corfu

Plecare: 9 Decembrie 2023
6 zile / 5 nopți

Tarif: 450 €/pers + 499 lei/pers

Insula Corfu sau Kerkira, cum este cunoscută în rândul grecilor, este numită adesea "insula Sfântului Spiridon" nu pentru că acesta s-ar fi născut și ar fi trăit aici. Se numește astfel pentru că Dumnezeu a rânduit ca moaștele Sfântului Spiridon să fie aduse acum mai bine de jumătate de mileniu pe aceasta insula, unde sunt păstrate cu cinste până în zilele noastre.

Ziua 1. Sambata 09.12.2023 (840 km)
Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Salonic-Veria. Seara, sosire în Veria și cazare la hotel 3*, în zona Veria Vergina.

Ziua 2. Duminica 10.12.2023 (200 km)
Mic dejun la hotel. Începem ziua cu o vizită a centrului și vizităm Altarul Apostolului Pavel. Apoi, pe o rută foarte pitorească pe malul râului Aliakmonas, vizităm mănăstirea Sfântului Ioan Botezatorul (Prodromou). Ajungem la Vergina, unde vizităm situl arheologic: mormântul Regelui Filip, tatăl lui Alexandru Macedon și alte morminte macedonene. In jurul pranzului plecare spre Edessa, unde vom servi pranzul si vedem cascada. După amiază plecare din Edessa spre Metsovo. Seara, sosire în Metsovo și cazare la hotel Asterias 3.

Ziua 3. Luni 11.12.2023 (170 km)
Mic dejun la hotel. Timp liber 1,5-2h pentru plimbare, relaxare și vizitarea stațiunii Metsovo. Se vor putea vizita Muzeul Tositsa și expoziția de picturi Averof. De asemenea, se pot cumpăra produse tradiționale din Metsovo, precum brânzeturi și vin. Ora 12:00, plecare din Metsovo spre Ioanina. Ora 13:00, sosire în Ioanina, unde o să poposim pentru câteva ore și vizităm orașul. După amiază plecare din Ioanina spre Igoumenitsa și îmbarcare pe ferry-boat spre Kerkyra-Corfu. Seara, sosire în Insula Corfu și cazare la hotel 3*.

Ziua 4. Marti 12.12.2023 (100 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare în centrul orașului Kerkyra pentru procesiunea de la Biserica Sfântul Spiridon. După amiază vizită la Palatul Achillion și mănăstirea Paleokastritsa. Seara, revenire la hotel.

Ziua 5. Miercuri 13.12.2023 (400 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare în port și îmbarcare pe ferry-boat spre Igoumenitsa. Mai departe plecare spre Kalambaka-Meteora, unde o să vizităm o mănăstire și atelierul de Icoane Zindros. După amiază plecare spre Salonic. Seara sosire în Salonic și cazare la Hotel Vergina 3* sau similar.

Ziua 6. Joi 14.12.2023 (700 Km)
Mic dejun la hotel. Vizită a Bisericii Sfântul Dumitru, unde o să coborâm și în catacombe. Apoi, plecare spre România pe ruta Salonic-Seres-Promahonas-Sofia-Plevna-Bucureşti. Sosire noaptea în Bucureşti în funcţie de traficul auto şi de formalitățile vamale.

Preţul include:

Preţul NU include:

  • Transport cu autocar/minibus.
  • 1 cazare cu mic dejun inclus, la hotel 3*, în zona Veria-Vergina
  • 1 cazare cu mic dejun inclus la Hotel Asteria 3* sau similar, în Metsovo.
  • 2 cazări cu mic dejun inclus, la

hotel 3*, Insula Corfu

  • 1 cazare cu mic dejun inclus, la Hotel Vergina 3* sau similar, în Salonic.
  • 2 travesări cu ferry-boat-ul: Igoumenitsa-Kerkira, Kerkyra -Igoumenitsa
  • Însotitor de grup cunoscator de limba română și greacă.

 

  • Asigurarea medicală
  • Intrările la obiectivele turistice
  • Supliment camera single: 165 €.

 

Corfu, cunoscut și sub numele de Kerkyra în limba greacă, este una dintre cele mai populare insule din Grecia și una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Marea Ionică. Această insulă fermecătoare este renumită pentru peisajele sale spectaculoase, plajele frumoase, orașele pitorești și patrimoniul cultural bogat.

Orașul Corfu, capitala insulei, este un loc minunat pentru a începe explorarea. Aici veți găsi o combinație captivantă de arhitectură venetiană și franceză, cu străzi înguste, piețe pline de viață și fortărețe medievale. Biserica Sfântul Spiridon, una dintre cele mai importante atracții ale orașului, adăpostește moaștele sfântului patron al insulei și este un loc de pelerinaj important.

Insula Corfu este înconjurată de plaje magnifice, cu nisip fin și ape cristaline. Printre cele mai populare plaje se numără Glyfada, Paleokastritsa, Agios Gordios și Kassiopi. Aceste plaje oferă o gamă diversă de activități, precum înot, snorkeling, scufundări și sporturi nautice.

Dacă sunteți interesat de istorie și cultură, puteți vizita fortărețele vechi din Corfu, cum ar fi Fortăreața Vechiă și Nouă, care oferă panorame spectaculoase asupra insulei și ale mării. De asemenea, puteți explora palatele regale, muzeele și monumentele istorice din oraș și din împrejurimi.

Natura și peisajul înconjurător al insulei Corfu sunt impresionante. Puteți explora Munții Pantokrator, cel mai înalt masiv muntos de pe insulă, cu peisaje montane și trasee de drumeții. De asemenea, puteți face o plimbare prin satele pitorești din interiorul insulei, precum Pelekas, Liapades și Benitses, pentru a experimenta autenticitatea și ospitalitatea locală.

Gastronomia este o parte importantă a experienței în Corfu. Puteți gusta delicioasele mâncăruri grecești, precum moussaka, souvlaki, saganaki și gyros, în tavernele tradiționale și restaurantele locale. De asemenea, insula este renumită pentru producția de ulei de măsline și vin, iar degustarea acestor produse locale este un must pentru călători.

În concluzie, Corfu (Kerkyra) este o insulă fermecătoare care combină frumusețea naturală, istoria bogată și ospitalitatea grecească.

 

 
Sfântul Spiridon este un sfânt important și venerat în Biserica Ortodoxă, iar moaștele sale se găsesc în orașul Corfu, pe insula Corfu din Grecia. El este considerat sfântul protector al insulei și unul dintre cei mai iubiți sfinți din Grecia.

Sfântul Spiridon a trăit în secolul al IV-lea în insula Cipru și a fost episcop al orașului Trimithounta. Este cunoscut pentru minunile și vindecările pe care le-a săvârșit în timpul vieții sale și pentru credința sa puternică.

După moartea sa în anul 348, moaștele sfântului Spiridon au fost transferate în Corfu, într-o biserică dedicată lui. Această biserică a devenit un loc de pelerinaj important, iar moaștele sfântului au fost păstrate într-un sicriu de argint, expus în biserică.

Sfântul Spiridon este considerat un mare apărător și mijlocitor în fața lui Dumnezeu. Se spune că numeroase minuni și vindecări au avut loc prin rugăciunile sale. În timpul festivităților religioase anuale dedicate sfântului, moaștele sale sunt scoase în procesiune prin orașul Corfu, iar credincioșii se adună în număr mare pentru a se închina și a-i aduce omagiu.

Este de menționat că sfântul Spiridon este și unul dintre sfinții patroni ai orașului Corfu și este iubit și venerat nu numai de locuitorii insulei, ci și de credincioșii din întreaga Grecie.

Moaștele sfântului Spiridon sunt considerate o comoară spirituală și un important centru de pelerinaj pentru creștini. Credincioșii îl roagă pe sfânt pentru ajutor și protecție în diferite situații și probleme, iar mulți cred că rugăciunile lor sunt ascultate și răspunse prin mijlocirea sfântului Spiridon.

Astfel, Sfântul Spiridon este un personaj important în spiritualitatea și tradiția religioasă grecească, iar moaștele sale și locul său de închinare din Corfu reprezintă un punct de atracție și aducere de credincioși și turiști din întreaga lume.