Menu
Tablet menu

2023.12.29 Revelion grecesc în inima Epirului: Ioannina si Zagori

Revelion grecesc în inima Epirului-Ioannina si Zagori

Salonic, Metsovo, Serres

Plecare: 29 Decembrie 2023

7 zile / 6 nopți

Tarif: 599 €/pers

Ziua 1 Vineri – 29.12.2023 (680km)

Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00 pe traseul Bucureşti – Salonic via Bulgaria. Sosire în funcţie de traficul auto şi de formalitaţile vamale. Cazare in Salonic Hotel Vegina sau similar. Timp liber pentru a plimbari shoping odihna.

 

Ziua 2 Sambata 30.12.2023 (270Km)

Mic dejun. Ora 11:30 plecare din Salonic catre Metsovo. In jurul pranzului sosire in Metsovo, unde vom face o pauza pentru servirea pranzului si relaxare. Dupa amiaza plecare catre Ioannina si cazare la Hotel Filokalia 3* sau similar.

 

Ziua 3 Duminca 31.12.2023 (30km)

Mic dejun.Vom vizita pestera Perama si satul Lingiades, de unde avem o vedere panoramica asupra orasului Ioannina si a lacului cu insula sa. In jurul pranzului revenim in Ioannina, unde vom servi masa si vom face o plimbare in cetatea veche a orasului. După-amiază revenire la hotel.

 

În jurul orei 22:00 începe Petrecerea de Revelion cu mâncare, băutură, dans şi muzică tradiţională grecească live

LA MULŢI ANI 2024!

 

Ziua 4 Luni 01.01.2024 (5km)

Mic dejun întârziat. Deplasare spre lac, de unde vom lua vaporasul catre insula fara nume din mijlocul lacului. Vizitarea insulei cu muzeul Ali Pasha si servirea pranzului (cine doreste specialitatea locala: picioare de broasca). Dupa amiaza revenire la hotel.

 

Ziua 5 Marti 02.01.2024 (150km)

Mic dejun. Plecare in excursie catre satele din Zagori. Vom vizita cateva sate in functie de de starea vremii si conditiile de drum: Magalo Papingo, Aristi, Monodendri cu Manastirea Sf Paraskevi, Vitsa, Kipi si Aspranggeli. Seara revenilre la hotel in Ioannina.

 

Ziua 5 Miercuri 03.01.2024 (350km)

Mic dejun. Plecare din Ioannina catre Serres cu pauza pe traseu pentru servirea pranzului. Sosire dupa amiaza in Serres  si cazare la Hotel Phillipos 4* sau Elpida Resort 4*.

 

Ziua 7 Joi 04.01.2024 (620km)

Mic dejun. Plecare spre România cu pauze pe traseu. Sosire seara în Bucureşti, în funcţie de traficul auto si de formalităţile vamale.

Preţul include

Preţul NU include

    • Transport cu autocar/minibus
    • O noapte cazare cu mic dejun Salonic Hotel Vergina 3* sau similar.
    • 4 cazări cu mic dejun Hotel Filokalia 3* sau Krikonis 3* sau similar.
    • O noapte cazare Serres Hotel Phillipos 4* sau Elpida Resort 4*
    • Petrecerea cu mâncare și băutură în noaptea dintre ani

 

Asigurarea medicală

Intrările la obiective

Vaporasul catre insula de pe lac.

Supliment cameră single: 275€

Orașul Ioannina este situat în partea de nord-vest a Greciei și este capitala regiunii Epirus. Acesta este un oraș istoric, bogat în cultură și tradiție, situat în apropierea lacului Pamvotida, cunoscut și sub numele de lacul Ioannina. Iată câteva aspecte de bază despre Ioannina:

 

Istorie și Cultură: Orașul Ioannina are o istorie îndelungată și este cunoscut pentru moștenirea sa culturală bogată. A fost fondat în perioada bizantină și a fost un centru important în timpul Imperiului Otoman. A fost locul unde a domnit Ali Pașa din Ioannina, o figură istorică notorie în secolul al XIX-lea. Astăzi, puteți vizita numeroase muzee și situri istorice care prezintă această moștenire culturală, cum ar fi Castelul Ioannina și Mănăstirea Agios Panteleimonas.

 

Lacul Pamvotida: Lacul Pamvotida este o caracteristică centrală a orașului Ioannina. Acesta este un lac pitoresc înconjurat de dealuri și munți și este cunoscut pentru peșterile sale și pentru insula mică numită Nisaki. Insula Nisaki este celebră pentru Mănăstirea Ioannina, o mănăstire ortodoxă construită pe insulă.

 

Viața de noapte: Ioannina are o viață de noapte activă, cu numeroase restaurante, taverne, baruri și cluburi unde puteți savura mâncăruri tradiționale grecești și puteți experimenta atmosfera animată a orașului.

 

Bucătăria locală: Epirus este cunoscut pentru bucătăria sa tradițională, iar Ioannina nu face excepție. Aici puteți gusta delicioasele preparate din carne, brânzeturi locale și alte specialități grecești. Un preparat specific pentru Ioannina este "πηγάνι" (pigani), o plăcintă tradițională cu brânză.

 

Arte și meșteșuguri: Ioannina este renumită pentru producția de bijuterii de argint și obiecte de artă tradiționale. Puteți explora magazinele locale pentru a găsi bijuterii frumoase și suveniruri autentice.

 

Natură și activități în aer liber: Orașul este înconjurat de peisaje montane spectaculoase, care oferă oportunități excelente pentru drumeții, ciclism și explorare în natură. De asemenea, lacul Pamvotida este locul ideal pentru plimbări cu barca și activități nautice.

 

Universitatea din Ioannina: Orașul găzduiește una dintre cele mai mari universități din Grecia, Universitatea din Ioannina, ceea ce contribuie la atmosfera vibrantă a orașului.

 

Ioannina este un loc minunat pentru a experimenta cultura grecească autentică, pentru a explora istoria și pentru a vă bucura de frumusețea naturii din jur. Este o destinație potrivită atât pentru călătorii culturali, cât și pentru iubitorii de natură și aventură.

 

Peștera Perama este una dintre cele mai cunoscute și impresionante peșteri din Grecia și este situată în apropierea orașului Ioannina, în regiunea Epirus. Această peșteră spectaculoasă este renumită pentru formațiunile sale geologice unice și pentru faptul că este una dintre puținele peșteri din lume care au fost locuite în trecut. Iată câteva detalii despre Peștera Perama:

 

Formațiuni Geologice Unice: Peștera Perama impresionează cu stalactite și stalagmite spectaculoase, care au format adevărate opere de artă subterane. Aceste formațiuni sunt rezultatul a milioane de ani de procese geologice și de infiltrare a apei în interiorul peșterii.

 

Istorie: Ceea ce face Peștera Perama deosebită este faptul că a fost locuită în trecut. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, locuitorii din zonă au folosit peștera ca refugiu împotriva trupelor de ocupație naziste. Astăzi, puteți vedea reconstrucții ale condițiilor de viață din acea perioadă într-o parte a peșterii.

 

Pentru a vizita Peștera Perama, veți participa la tururi ghidate, de obicei însoțite de ghizi locali care vă vor oferi informații despre istoria și geologia peșterii. Tururile vă vor conduce prin sălile impresionante ale peșterii, precum Sala Muzicii și Sala Marelui Stalagmit.

 

Fotografie: Datorită formațiunilor sale geologice unice și a iluminării atent plasate, Peștera Perama este un loc excelent pentru a face fotografii spectaculoase. Asigurați-vă că aveți la voi echipamentul foto pentru a captura frumusețea sa.

 

Vizitarea Peșterii Perama este o experiență memorabilă pentru turiștii care explorează regiunea Ioannina. Este un loc care combină frumusețea naturală cu istoria și cultura locală și este potrivit atât pentru cei interesați de geologie, cât și pentru cei care doresc să afle mai multe despre rolul său în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Lingiades este un pitoresc sat tradițional situat în apropierea orașului Ioannina, în regiunea Epirus din Grecia. Acest sat oferă o vedere panoramică impresionantă asupra orașului Ioannina și a lacului Pamvotida, iar atmosfera sa autentică te va transporta înapoi în timp în lumea satelor grecești tradiționale.

 

Lingiades este situat pe o colină și oferă una dintre cele mai frumoase priveliști asupra orașului Ioannina și a lacului Pamvotida. Această panoramă este spectaculoasă, în special la apusul soarelui, când culorile se joacă pe cer și pe suprafața lacului.

 

Satul Lingiades este renumit pentru arhitectura sa tradițională, cu case de piatră, străzi înguste și pavate, și curți frumos decorate. Casele sunt construite în stilul tradițional epirotic, care reflectă istoria și cultura regiunii.

 

În centrul satului se află Biserica Sfântul Dimitrie (Agios Dimitrios), o biserică ortodoxă care datează din secolul al XVIII-lea. Această biserică impresionează cu arhitectura sa și cu picturile murale interioare.

 

Lingiades este un loc potrivit pentru cei care doresc să scape de agitația orașului și să se bucure de liniștea și frumusețea unei așezări tradiționale grecești.

 

Vizitarea satului Lingiades este o experiență autentică pentru cei care doresc să descopere viața rurală tradițională din Grecia și să se bucure de frumusețea naturală și de priveliști spectaculoase. Este un loc potrivit pentru a face o pauză relaxantă și pentru a descoperi farmecul autentic al regiunii Epirus.

 

Zagori este o regiune montană remarcabilă situată în nord-vestul Greciei, în regiunea Epirus. Acesta este unul dintre cele mai pitorești locuri din țară și este renumit pentru peisajele sale montane dramatice, satele tradiționale bine conservate și rețeaua sa extinsă de poteci de drumeții.

 

Zagori este situat în Munții Pindus, ceea ce înseamnă că vă veți bucura de peisaje montane spectaculoase, cu vârfuri înzăpezite, defilee adânci, râuri cristaline și păduri dese. Regiunea este renumită pentru frumusețea sălbatică și natura sălbatică bine conservată.

 

O caracteristică distinctivă a Zagori-ului este satele sale tradiționale de piatră, cunoscute sub numele de "Zagorochoria". Aceste sate, cum ar fi Monodendri, Dilofo, Kipoi și Megalo Papigo, păstrează arhitectura tradițională epirotică și oferă o privire în viața rurală autentică.

 

Zagori este un paradis pentru iubitorii de drumeții. Aici veți găsi o rețea extinsă de poteci de drumeții care vă duc prin peisaje montane uimitoare și vă permit să explorați satele tradiționale. Cele mai cunoscute poteci includ Poteca Vikos, Poteca Voidomatis și Poteca Drakolimni.

 

Cheile Vikos sunt una dintre cele mai adânci chei din lume și reprezintă o atracție majoră în Zagori. Aceste chei sunt sculptate în calcar de râul Voidomatis și oferă priveliști spectaculoase. Puteți admira cheile de pe mai multe puncte de belvedere sau puteți explora zonele din apropiere pe jos.

 

Zagori găzduiește numeroase biserici și mănăstiri tradiționale. Unele dintre ele sunt ornate cu fresce vechi și sunt importante din punct de vedere istoric și cultural. Vizitarea acestor lăcașuri sfinte vă poate oferi o perspectivă asupra religiei și culturii locale.

 

În Zagori, puteți gusta mâncăruri tradiționale grecești, cum ar fi "kontosouvli" (carne de porc la șaț), "pita" (plăcintă) și brânzeturi locale delicioase. Tavernele tradiționale sunt răspândite în sate și oferă oportunități excelente pentru a vă bucura de gastronomia locală.

 

Zagori este o destinație de neuitat pentru iubitorii de natură, drumeții și cultură tradițională. Este un loc ideal pentru a scăpa de agitația orașului și pentru a vă bucura de liniștea și frumusețea peisajului montan grecesc.