Menu
Tablet menu

2022.12.09 Circuit 6 zile Sfântul Spiridon - in Insula Corfu

Plecare: 9 Decembrie 2022
6 zile / 5 nopți

Tarif: 399 €/pers + 499 lei/pers

Insula Corfu sau Kerkira, cum este cunoscută în rândul grecilor, este numită adesea "insula Sfântului Spiridon" nu pentru că acesta s-ar fi născut și ar fi trăit aici. Se numește astfel pentru că Dumnezeu a rânduit ca moaștele Sfântului Spiridon să fie aduse acum mai bine de jumătate de mileniu pe aceasta insula, unde sunt păstrate cu cinste până în zilele noastre.

Ziua 1. Vineri 09.12.2022 (840 km)
Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Salonic-Edessa. După prânz sosire în Edessa și scurtă vizită la cascadă. Seara, sosire în Veria și cazare la hotel 3*, în zona Veria Vergina.

Ziua 2. Sambata 10.12.2022 (200 km)
Mic dejun la hotel. Începem ziua cu o vizită a centrului și vizităm Altarul Apostolului Pavel. Apoi, pe o rută foarte pitorească pe malul râului Aliakmonas, vizităm mănăstirea Sfântului Ioan Botezatorul (Prodromou). În jurul prânzului ajungem la Vergina, unde vizităm situl arheologic: mormântul Regelui Filip, tatăl lui Alexandru Macedon și alte morminte macedonene. După amiază plecare din Vergina spre Metsovo. Seara, sosire în Metsovo și cazare la hotel Asterias 3* sau similar.

Ziua 3. Duminica 11.12.2022 (170 km)
Mic dejun la hotel. Timp liber 1,5-2h pentru plimbare, relaxare și vizitarea stațiunii Metsovo. Se vor putea vizita Muzeul Tositsa și expoziția de picturi Averof. De asemenea, se pot cumpăra produse tradiționale din Metsovo, precum brânzeturi și vin. Ora 12:00, plecare din Metsovo spre Ioanina. Ora 13:00, sosire în Ioanina, unde o să poposim pentru câteva ore și vizităm orașul. După amiază plecare din Ioanina spre Igoumenitsa și îmbarcare pe ferry-boat spre Kerkyra-Corfu. Seara, sosire în Insula Corfu și cazare la hotel 3*.

Ziua 4. Luni 12.12.2022 (100 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare în centrul orașului Kerkyra pentru procesiunea de la Biserica Sfântul Spiridon. După amiază vizită la Palatul Achillion și mănăstirea Paleokastritsa. Seara, revenire la hotel.

Ziua 5. Marti 13.12.2022 (400 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare în port și îmbarcare pe ferry-boat spre Igoumenitsa. Mai departe plecare spre Kalambaka-Meteora, unde o să vizităm o mănăstire și atelierul de Icoane Zindros. După amiază plecare spre Salonic. Seara sosire în Salonic și cazare la Hotel Vergina 3* sau similar.

Ziua 6. Miercuri 14.12.2022 (700 Km)
Mic dejun la hotel. Vizită a Bisericii Sfântul Dumitru, unde o să coborâm și în catacombe. Apoi, plecare spre România pe ruta Salonic-Seres-Promahonas-Sofia-Plevna-Bucureşti. Sosire noaptea în Bucureşti în funcţie de traficul auto şi de formalitățile vamale.

Preţul include:

Preţul NU include:

  • Transport cu autocar/minibus.
  • 1 cazare cu mic dejun inclus, la hotel 3*, în zona Veria-Vergina
  • 1 cazare cu mic dejun inclus la Hotel Asteria 3* sau similar, în Metsovo.
  • 2 cazări cu mic dejun inclus, la

hotel 3*, Insula Corfu

  • 1 cazare cu mic dejun inclus, la Hotel Vergina 3* sau similar, în Salonic.
  • 2 travesări cu ferry-boat-ul: Igoumenitsa-Kerkira, Kerkyra -Igoumenitsa
  • Însotitor de grup cunoscator de limba română și greacă.

 

  • Asigurarea medicală
  • Intrările la obiectivele turistice
  • Supliment camera single: 165 €.