Menu
Tablet menu

20 februarie 2021 Weekend în nordul Olteniei

Plecare: 20 Februarie 2021  (2 zile /1 noapte)

Preț: 310 lei/pers

*ordinea la obiectivele turistice poate fi stabilită în funcție de traficul auto.

Sâmbătă 20.02.2021

Ora 07:00, plecare din București, din fața agenției Kretan Tour, pe traseul București – Pitești – Râmnicu Vâlcea. Pe traseu ne vom opri și vizitam Obeliscul din Dragășani, cel mai mare monument închinat eroilor eleni din afara Greciei..

Excursia continuă pe drumuri vâlcene. Prima oprire va fi pentru a observa un fenomen geologic spectaculos: Trovanții din Costești. Traseul continuă spre localitatea Horezu, unde vizităm Mănăstirea Hurezi, o construcție brâncovenească, inclusă în patrimoniul UNESCO. Tot aici, vom admira atelierele și magazinele de ceramică și olarit. Ceramica Horezu a fost și ea inclusa în decembrie 2012, în patrimoniul imaterial UNESCO. Timp liber pentru prânz.

Plecăm spre Targu Jiu și ne oprim la casa memorială Constantin Brâncuși. Data de 19 februarie a fost declarată zi națională Constantin Brâncuși, fiind unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. Continuăm spre Târgu Jiu și vizităm Ansamblul sculptural Constantin Brancuși, care este un omagiu adus eroilor căzuti în timpul Primului Război Mondial, proiectat și construit de Constantin Brâncusi. Cele trei componențe sculpturale — Masa tăcerii, Poarta sărutului și Coloana infinitului — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit. Timp liber pentru cina.  

Cazare la pensiune.

Duminică 21.02.2021

Ora 08:00 mic dejun. Plecare spre Mănăstirea Tismana. Socotită de mulți drept inima Olteniei, mănăstirea – cu zidurile ei medievale și bastioane în colțuri – este înconjurată de păduri și pereți abrupți de stâncă. Dupa vizită ne deplasăm spre localitatea Baia de Fier pentru a vizita Peștera Muierii și pauza de prânz. Excursia continuă spre Curtea de Argeș, unde avem timp liber să vizităm Curtea Domnească.

Seara sosire în Bucuresti,  în funcție de condițiile de drum și traficul auto.

 

Prețul include:

-Transport cu autocar/minibus 3-4*,

-1 noapte cazare cu mic dejun în camera dubla, pensiune 3*,

-însotitor de grup

 

Prețul NU include:

-intrările la obiectivele turistice,

-supliment camera single: 50 lei/pers