Menu
Tablet menu

04 iulie 2019 Mini vacanţă Kavala Halkidiki, Muntele Athos și Insula Thassos

Kavala este al doilea oraș ca mărime din nordul Greciei, un oraș - port superb, așezat în amfiteatru, unde toate clădirile au o vedere spectaculoasă la frumoasa și albastra Mare Egee. Cunoscut ca și „Orașul magic” sau ”Orașul de azur”, grecii susțin că este un oraș modern, care iși respectă istoria. Este considerat "Monte Carlo" al Greciei, datorită poziționării lui și așezării caselor și clădirilor sub formă de amfiteatru. În perioada bizantină orașul a fost redenumit Christoupolis. Frumoasa și împădurita insulă Thassos, cea mai nordică insula grecească, va fi și ea pe lista obiectivelor noastre, împreună cu Halkidiki și Muntele Athos.

Plecare: 04.07.2019 (4 zile / 3 nopți)

Tarif: 195 €/pers

Tarif special pentru foşti clienţi:

180 €/pers

 

Ziua 1. Joi 04.07.2019 (570 km)

Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo-Haskovo-Komotini-Kavala. În jurul prânzului sosire în Kavala şi cazare la Hotel Oceanis 3*. Timp liber pentru odihnă, plajă sau plimbări. 

Ziua 2. Vineri 05.07.2019 (340 km)

Mic dejun la hotel. La ora 09:00, excursie opţională (25 €/pers la Ouranopolis). În orașul Ouranopolis vizităm ruinele mănăstirii Zygou aflată la graniţa cu Muntele Athos. Putem opta  pentru o  croazieră în jurul Muntelui Athos (20 €/pers) sau o altă variantă se poate traversa  spre micuţa insulă Amouliani. După amiază plecare din Ouranopolis spre Stagira pentru a vizita Parcul Aristotel, continuând spre localitatea pitorească Arnea, unde o să facem un popas. Seara revenire la hotel în Kavala.

Ziua 3. Sâmbătă 06.07.2019 (180 km)

Mic dejun la hotel. La ora 09:00, excursie opţională  pe insula Thassos (30 €/pers). Deplasare spre portul Keramoti şi îmbarcare pe ferry-boat. Debarcare și turul insulei Thassos. Timp liber pentru cumpărături, prânz şi relaxare la plajă. Seara revenire la hotel în Kavala. 

Ziua 4. Duminică 07.07.2019 (570 km)

Mic dejun la hotel. Vizitarea mănăstirii Sfântului Nicolae din Porto Lagos, urmată de  timp liber pentru plajă la Fanari. În jurul prânzului, plecare spre Bucureşti, sosire seara  în funcţie de traficul auto și de formalităţile vamale.

 

Preţul include:

-Transport cu minibus/autocar

-3 cazări cu mic dejun la hotel  3* în Kavala, în camere duble

-Însotitor de grup cunoscător de limba  română și greacă

 

Preţul NU include:

-Asigurarea medicală

-Intrările la obiectivele turistice

-Supliment cameră single:75 €

-Excursii opţionale:

  • 30 €/pers Thassos (include ferry-boat)
  • 25 €/pers Ouranopolis
  • 20 €/pers Croazieră Athos sau traversare cu ferry-boat pe insula Amouliani