Menu
Tablet menu

25.05 Super Circuit Evia – Lesbos - Chios

 

Rusaliile și Sfântul Ioan Rusu într-un SUPER CIRCUIT în insulele Evia, Lesbos și Chios

Cu ocazia Sfântului Ioan Rusu (27 Aprilie) și cu ocazia Rusaliilor, vă invităm să vizităm minunata Insulă Evia, a doua ca mărime din Grecia, dar și cea de-a treia insula ca mărime - Lesbos, cunoscută pentru pădurile misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi. Pentru a vă oferi un CIRCUIT PERFECT, vom vizita și Insula Chios, cunoscută pentru celebrele mori de vânt.

Rila - Salonic – Mănăstirea Katoxenia – Sf. Ioan Rusu – Atena – Sfântul Rafael - Muzeul Uleiului de Măsline - Molivos - Pădurea Pietrificată - Muzeul și Fabrica de Ouzo - Nea Moni - Pyrgi - Mesta – Kavala

25 Mai – 3 Iunie 2018
10 zile – 9 nopți

 

LAST MINUTE:469 €

+ 130 € (ferry - boat)

Ziua 1 Vineri: 25 Mai 2018
Plecare din București, ora 6:00 pe ruta București-Giurgiu-Pleva-Sofia-Mănăstirea Rila. Vizitarea Mănăstirii Rila. După-amiază, sosire în Salonic și cazare la Hotelul Vergina 3* sau similar. Tur de oraș Salonic cu vizitarea principalelor obiective: Sfântul Dumitru, Rotonda, Arcul lui Galeriu, Sfânta Sofia,Turnul Alb, Piața Aristotel și principalele bulevarde. Seara, opțional, petrecere la buzukia.

Ziua 2 Sambata: 26 Mai 2018
Mic dejun la hotel. Plecare din Salonic către Insula Evia cu oprire la Mănăstirea Kato Xenia, unde se află brâul Maicii Domnului. De la Mănăstirea Kato Xenia ne îndreptăm spre Portul Glyfa, de unde traversăm către Evia. În jurul prânzului, sosire la băile termale Edipssos și cazare la hotel. După-amiază, excursie opțională (15 €/persoană) la Mănăstirea Cuviosului David. Seara, revenire la hotel în Edipssos.

Ziua 3 Duminica: 27 Mai 2018
Mic dejun la hotel. Plecare din Edipssos către satul Prokopi la Biserica Sfântul Ioan Rusu, unde participăm la slujba de hram. În jurul prânzului, plecare către Atena. Sosire la Atena, unde vom face un tur de oraș (Syntagma, Plaka, Monastiraki, Zappeio, Stadionul Panathenian), cu oprire la Acropole. Seara, deplasare în Portul Pireu și îmbarcare pe ferry - boat (cabine cu patru paturi) cu destinația Lesbos (Mytilini).  

Ziua 4 Luni: 28 Mai 2018
Ora 8:00, sosire în Lesbos și debarcare. Scurtă vizită în orașul Mytilini pentru cafea și revigorare. Plecare spre Mănăstirea Sfântului Rafael. De la această mănăstire ne îndreptăm spre satul Agia Paraskevi, unde vom vizita Muzeul Uleiului de Măsline. De aici, ne deplasăm căte Mandamados, unde vom vizita Mănăstirea Taxiarkis, cu icoana Arhanghelului Mihail (protector al Aviației Militare), făcută din pământ și sânge. Ne îndreptăm spre Molivos, unde avem timp liber pentru vizionarea cetății și prânz. După-amaiză, un scurt popas în Petra pentru desert sau cafea. Seara, cazare în Skala Kaloni, la Hotel Malemi.   

Ziua 5 Marți: 29 Mai 2018
Mic dejun la hotel. Excursie opțională (25 €/persoană) către vestul insulei, unde vom vizita Pădurea Pietrificată și Muzeul de Științe Naturale din Sigri. Oprire la plaja Eresou. Seara, revenire la hotel.

Ziua 6 Miercuri: 30 Mai 2018
Mic dejun. Plecare din hotel din Skala Kaloni către satul de munte Agiasos. De la Agiasos, mergem la Plomari, unde vizităm Muzeul și Fabrica de Ouzo. După-amiază, deplasare în orașul Mitilini și seara îmbarcare pe ferry-boat cu destinația Chios. În jurul orelor 23:00, sosire pe Insula Chios și cazare la hotel în stațiunea Karfas.   

Ziua 7 Joi: 31 Mai 2018
Mic dejun la hotel. Plecare către Mănăstirea Nea Moni, patrimoniul mondial UNESCO. Deplasare în orașul Chios, unde vom admira celebrele mori de vânt și piatra lui Homer. După-amiază, revenire la hotel și timp liber pentru plajă, baie și relaxare.

Ziua 8 Vineri: 1 Iunie 2018
Mic dejun la hotel. Excursie opțională (20 €/persoană) către Pyrgi, satul natal al lui Cristofor Columb, unde casele au o arhitectură specifică, și satul fortificat Mesta, cu rol de apărare împotriva piraților. După-amiază, revenire la hotel, cu trecere prin plantațiile de mastică.
 
Ziua 9 Sâmbătă: 2 Iunie 2018
Mic dejun la hotel. În jurul orelor 6 - 7:00, îmbarcare pe ferry - boat cu destinație Kavala. Croazieră pe Marea Egee. Seara, în jurul orelor 19:00, sosire în Kavala și cazare la Hotel Oceanis.

Ziua 10 Duminică: 3 Iunie 2018
Mic dejun la hotel. Dimineața, plajă la Fanari (dacă vremea permite). Plecare spre București pe ruta Kavala -Xanthi – Fanari – Komotini – Haskovo - Veliko Târnovo – București.


Preţul include:

  • Transport cu minibus sau autocar 3*
  • 8 cazări cu mic dejun la hotel  3*, în camere duble
  • Bilete ferry-boat: Glyfa-Evia, Pireu-Lesbos (în cabine de 4 paturi), Lesbos-Chios și Chios-Kavala
  • Ghidaj
  • Însoţitor de grup cunoscător de limba greacă

 

Preţul NU include:

  • Intrările la obiective
  • Supliment cameră single: 160 €
  • Excursii opţionale