Menu
Tablet menu

30.06 Circuit cu sejur în CRETA de VEST

Creta este cea mai mare insulă din Grecia și a cincea cea mai mare din Marea Mediterană, cu o istorie bogată, cândva centrul de comandă al Greciei. Se remarcă datorită personalității sale distincte și farmecului propriu. Chiar dacă ați văzut mare parte din Grecia pănă la acest moment, Creta vă va surprinde cu propriul ei stil de viață, peisaje unice și o colecție impresionantă de muzee și obiective turistice menite a vă împărtăși din secretele primei civilizații din Europa.

Salonic – Atena – Chania -Heraklion – Rethymno - Elafonissi – Santorini – Sfakia - Frankokaslelo - Preveli - Oracolul de la Delfi - Pilion

30 Iunie - 9 Iulie
10 zile - 9 nopți


Tarif: 499 €/pers.
Pentru foști clienți: Excursie gratuită la Elafonissi

Early - Booking (până pe 25 Martie 2018): 469 €

+115 € (ferry-boat)

Ziua 1.  Sâmbătă 30 Iunie 2018 (700 km)
Plecare din Bucureşti ora 06:00 pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Promahonas-Seres-Salonic.
După amiază sosire în Salonic şi se va face turul de oraş: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestră Alexandru cel Mare, Biserica Sfântul Dumitru cu vizite, opriri, cumpărături. Seara, cazare la Hotel Rotonda din Salonic.

Ziua 2. Duminică 1 Iulie 2018 (510 km)
Dimineaţa,  ora 08.00 se ia micul dejun la hotel. Ora 09.00 plecare din Salonic pe ruta Katerini, Larisa, Lamia, Atena. După amiază, sosire în Atena cu oprire la Akropole. Dupa aceea plecare în tur de oraș Atena: ACROPOLE, STADIONUL OLIMPIC, CASA PARLAMENTULUI, PIAŢA SYNTAGMA, PIAŢA OMONIA, ACADEMIA ŞI UNIVERSITATEA, BIBLIOTECA NAŢIONALĂ, ZAPIO, MONASTIRAKI SI PLAKA. Timp liber pentru vizită si cumpărături. Ora 20.00, îmbarcare pe ferry-boat din portul Pireu cu destinația Creta - Heraklion. Cazare în cabine cu 4 paturi.

Ziua 3. Luni 2 Iulie 2018 (170 km)  
Dimineața, orele 6:30 - 7:00 sosire în portul Heraklion din Creta și debarcare. Deplasare în orașul Heraklion pentru mic dejun, plimbare și Muzeul de Arheologie. Lângă orașul Heraklion se va opri pentru vizitarea Palatului din Knossos și a Casei Memoriale Nikos Kazantsakis. După amiază, sosire în regiunea Chania și cazare la Hotel Yakintos sau similar. Timp liber restul zilei.

Ziua 4. Marți 3 Iulie 2018 (140 km)
Dimineața mic dejun la hotel. Timp liber pentru plajă, vizite, cumpărături. Excursie opțională de o zi în Insula Santorini.

Ziua 5. Miercuri 4 Iulie 2018 (160 km)
Dimineața mic dejun la hotel. Excursie opțională la Paleochora.

Ziua 6. Joi 5 Iulie 2018 (220 km)
Dimineața, mic dejun la hotel. Ora 9.00, plecare în excursia opțională către Chora Sfakion, cel mai celebru sat din Creta (locuitorii din Sfakia sunt considerați foarte duri și mândri, descendenți ai dorienilor), locul pe unde armatele aliate s-au retras către Egipt în al doilea război mondial. Din Chora Sfakion plecăm către Frankocastelo – un fort Venețian din sudul Cretei. La Frankocastello se va face plajă și se poate servi prânzul. De la Frankocastelo plecare către Mănăstirea Preveli și vizitarea ei. Timp pentru plajă la Preveli și vizitarea pădurii de palmieri. După amiază plecare de la Preveli și revenire la hotel în Chania.

Ziua 7. Vineri 6 Iulie 2018 (200 km)
Dimineața, între orele 08:00-09.00 se servește micul dejun la hotel. Excursie opțională la plaja Elafonissi, cea mai frumoasă plajă a Cretei, cu nisip roz și apă turcoaz. Pe drum se vor vizita două peșteri spectaculoase: Peștera Sfânta Sofia și Peștera Sf. Ioan Ieremitul.

Ziua 8. Sambata 7 Iulie 2018 (60 km)
Dimineața, mic dejun la hotel. Ora 12.00 check-out de la hotel și deplasare în Chania pentru prânz, timp liber, vizite și cumpărături. După-amiză deplasare în Stavros pentru a vedea locurile unde s-a filmat Zorba Grecul. Oprire la mormântul lui Venizelos, cel mai bun loc de belvedere asupra orașului Chania. Seara, îmbarcare pe ferry-boat din portul Souda (Chania) cu destinația Pireu.

Ziua 9. Duminica 8 Iulie 2018 (420 km)
Dimineața, ora 6.00 sosire în portul Pireu și deplasare pe traseul Elefsina-Arachova-Delfi. Vom vizita situl arheologic și Muzeul Oracolului de la Delfi. Plecare mai departe pe ruta Amfisa-Lamia-Volos-Pilion. După amiză, sosire pe Muntele Pilion și cazare la Hotel Chania. Timp liber pentru odihnă sau deplasare la o plajă din apropiere.

Ziua 10. Luni 9 Iulie 2018 (900 KM)
Dimineața, mic dejun la hotel și plecare spre București pe ruta Volos-Salonic-Promachonas-Kulata-Sofia-Plevna-Ruse-Giurgiu-București. Seara, sosire în București.


Preţul include:

 • Transport cu autocar/minibus 4* Aer Condiţionat
 • 7 cazări cu mic dejun în hoteluri echivalent 3 și 4 stele (toaletă, duș, Aer condiționat)
 • 2 nopți croazieră pe mare Pireu-Heraklion și Chania-Pireu în cabine cu 4 paturi și toaletă
 • Însoţitor de grup (cunoscător de limba română și greacă).

 

Preţul NU include:

 • Asigurare medicală de călătorie
 • Intrările la muzee și obiectivele turistice
 • Supliment cameră single 160 €
 • Supliment Cabină dublă pe ferry-boat 50 €/persoană
 • Excursie opțională Santorini (Ziua 4): 150 €/pers.
 • Excursie opțională Paleochora (Ziua 5): 30 €/pers.
 • Excursie opțională Preveli (Ziua 6): 35 €/pers.
 • Excursie opțională Elafonissi (Ziua 7): 30 €/pers.