Menu
Tablet menu

2023.09.20 Circuit cu sejur în insula Creta

File:Elafonisi beach on Crete, Greece.jpg

 • Plecari: 17 Mai 2023 & 20 Septembrie 2023
 • 12 zile / 11 nopți
 • Preț: 650 €/pers + 150 €/pers ferry-boat
  • Pentru clienți fideli: excursie gratuită la Elafonissi
 • Salonic – Atena – Heraklion – Matala – Chania – Elafonissi – Frankokastelo – Stavros – Pilion

Creta este cea mai mare insulă din Grecia și a cincea cea mai mare din Marea Mediterană, cu o istorie bogată, cândva centrul de comandă al Greciei. Se remarcă datorită personalității sale distincte și farmecului propriu. Chiar dacă ați văzut mare parte din Grecia până la acest moment, Creta vă va surprinde cu propriul ei stil de viață, peisaje unice și o colecție impresionantă de muzee și obiective turistice menite a vă împărtăși din secretele primei civilizații din Europa.


Ziua 1. Miercuri (700 km)
Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sofia – Promahonas – Seres – Salonic. După amiază sosire în Salonic și turul oraşului: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestră Alexandru cel Mare, biserica Sfântul Dumitru cu vizite, opriri și cumpărături. Seara cazare în Salonic, la hotel Vergina 3* sau similar.

Ziua 2. Joi (510 km)
Ora 08:00, mic dejun la hotel. Ora 09:00, plecare din Salonic pe ruta Katerini – Larisa – Lamia – Atena. După amiază sosire în Atena cu oprire la Acropole și turul orașului: Acropole, stadionul Olimpic, Casa Parlamentului, Piaţa Syntagma, Piaţa Omonia, Academia şi Universitatea, Biblioteca Naţională, Zapio, Monastiraki și Plaka. Timp liber pentru vizită și cumpărături. Ora 20:00, îmbarcare pe ferry-boat din portul Pireu cu destinația Creta – Heraklion. Cazare în cabine cu 2 paturi.

Ziua 3. Vineri (170 km)
Dimineața, orele 06:30 - 07:00 sosire în portul Heraklion din Creta și debarcare. Deplasare în orașul Heraklion pentru mic dejun, plimbare și vizitarea Muzeului de Arheologie. Lângă orașul Heraklion se va opri pentru vizitarea Palatului din Knossos și a Casei Memoriale Nikos Kazantsakis. După amiază cazare în stațiunea Amoudara, la hotel Park 2*+.

Ziua 4. Sâmbătă (200 km)
Între orele 08:00-09:00, mic dejun la hotel. Opțional (30 €/pers), plecare în excursie la plajele Matala, Agia Galini și situl arheologic Festos. Seara revenire la hotel.

Ziua 5. Duminică (400 km)
Între orele 08:00-10:00, mic dejun la hotel. Opțional excursie la plaja de la Vai și mănăstirea Toplou sau daca vremea permite si sunt doritori  o croaziera de o zi e un iaht cu vele pana la insula Dias si inapoi (tariful va fi cominicat local). Seara revenire la hotel.

Ziua 6. Luni (220 km)
Mic dejun la hotel. Ora 08:00 plecare către Chania. Vizităm mănăstirea Arkadi și mănăstirea Preveli. Continuăm drumul prin Frankokastelo și Chora Sfakion, cu oprire pentru plajă în Frankokastelo. Seara sosire în Chania, cazare la hotel Arkadi 3* sau Yakinthos 3*.

Ziua 7. Marți (0 km)
Mic dejun la hotel. Zi liberă pentru plajă, odihnă sau cumpărături.

Ziua 8. Miercuri (200 km)
Între orele 08:00-09:00, mic dejun la hotel. Excursie opțională (30 €/pers), la plaja Elafonissi, cea mai frumoasă plajă a Cretei, cu nisip roz și apă turcoaz. Pe drum vom vizita două peșteri spectaculoase: peștera Sfânta Sofia și peștera Sfântului Ioan Ieremitul.

Ziua 9.Joi (100 km)
Mic dejun la hotel. Excursie opțională (20 €/pers) la Falasarna.

Ziua 10. Vineri (60 km)
Mic dejun la hotel. Ora 12:00 check-out de la hotel și deplasare în Chania pentru prânz, timp liber, vizite și cumpărături. După amiază deplasare în Stavros pentru a vedea locurile unde s-a filmat Zorba Grecul. Oprire la mormântul lui Venizelos, cel mai bun loc de belvedere asupra orașului Chania. Seara îmbarcare pe ferry-boat din portul Souda (Chania) cu destinația Pireu.

Ziua 11. Sâmătă (420 km)
Dimineața, ora 06.00, sosire în portul Pireu și deplasare pe traseul Atena – Lamia – Volos – Pilion. După amiză sosire pe Muntele Pilion, cazare la hotel Chania 3* sau similar. Timp liber pentru odihnă și seara deplasare spre satul Makrinitsa, balconul Pilionului.

Ziua 12. Duminică (900 km)
Dimineața mic dejun la hotel și plecare spre România pe ruta Volos – Salonic – Promachonas – Kulata –Sofia – Plevna – Ruse – Giurgiu – București. Seara sosire în București, în funcţie de traficul auto și de formalităţile vamale.

Prețul include:

Prețul NU include:

 • Transport cu autocar/minibus 3-4* aer condiționat
 • 1 cazare cu mic dejun în Salonic,

hotel Vergina 3* sau similar

 • 2 nopți croazieră pe mare în cabine cu 2 paturi

      și toaletă

 • 3 cazări cu mic dejun în Heraklion,

la hotel Park 2*+

 • 4 cazări cu mic dejun în Chania,

      la hotel Arkadi 3* sau Yakinthos 3*

 • 1 cazare cu mic dejun în Pilion,

la hotel Chania 3* sau similar

 • Însoțitor de grup cunoscător de limba română

și greacă

 • Asigurarea medicală
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Excursii opționale
 • Supliment cameră single+cabina single: 300E