Menu
Tablet menu

Circuit - Pelerinaj complet in Grecia - Octombrie 2016

::cck::37::/cck::
::introtext::

Programul are durata de 11 zile, pentru a surprinde esenţa Greciei într-un ritm relaxant: lăcaşe de cult binecuvântate cu sfinte moaşte, situri arheologice simbol, sate tradiţionale şi oraşe cochete, trei insule pline de farmec: Evia, Egina şi Corfu. Cele mai importante obiective culturale, istorice şi îndeosebi religioase sunt cuprinse în turul complet al ţării, excursie organizată cu regularitate de mai bine de 7 ani.

Perioada: 02.10 – 12.10.2016

Preț: 480 € + 150 lei (Early booking pentru înscrieri până la 15.08.2016: 480 €/pers)

Pret special pentru fosti clienti: 450 €/pers.

::/introtext::
::fulltext::

Ziua 1. (770 KM)

Plecare din Bucureşti ora 06:00 pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Promahonas-Seres-Salonic.

Seara sosire în Salonic* şi cazare la hotel Olympus in Paralia Katerini (langa Salonic 70 km spre Atena).

*In cazul in care se ajunge la Salonic in jurul orei 19:00 se va face turul de oraş: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestra Alexandru cel Mare, Biserica Sfântul Dumitru cu vizite , opriri, cumpărături. In cazul in care se intarzie la vame si in Bulgaria si se ajunge seara tarziu in Salonic, turul de oras Salonic se va face la sfarsitul excursiei.

Ziua 2. (450 KM)

Dimineaţa  ora 08:00 se ia micul dejun la hotel.

Ora 09:00 plecare din Paralia Katerini spre Manastirea Katoxenia, care adaposeste Braul Maicii Domnului. Plecare mai departe spre Glyfa si traversare  in insula Evia. Vizitarea manastirii Cuviosului David cu mormantul preafericitului Iacob. Mai departe se merge spre satul Prokopi la moastele Sfantului Ioan Rusu.

Dupa amiaza se viziteaza Biserica Sfantul Ioan Rusu din Evia.Plecare spre Atena.

Seara sosire în Atena şi cazare la hotel Balaska sau Oscar.

Ziua 3. (20KM)

Dimineaţa mic dejun la hotel. Zi libera pentru odihna, shoping etc. Excursie optionala la Manastirea Buneivestiri din Nea Makri cu moastele Sfantului grabnic ajutator Efrem.

Ziua 4. (16 KM)

Dimineaţa se ia micul dejun la hotel. Ora 08:30 plecare din hotel si tur de oraş ATENA la ACROPOLE, STADIONUL OLIMPIC, CASA PARLAMENTULUI, PIAŢA SYNTAGMA, PIAŢA OMONIA, ACADEMIA ŞI UNIVERSITATEA, BIBLIOTECA NAŢIONALĂ, ZAPIO, MONASTIRAKI SI PLAKA.

Ora 11:30 plecare din portul Pireu cu destinaţia Egina. Ora 13:30 sosire în Egina. Se vizitează Biserica Sfântul Nectarie şi templul Aphaia.  Seara cazare la hotel Kariatides in Agia Marina.

Ziua 5. (200 KM)

Dimineata mic dejun. Ora 10:00, imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Pireu. Ora 11.30, plecare din Pireu pe ruta Elefsina-Corint. Pe drum se face oprire la Canalul  Corint.

Din Corint se pleaca spre Micene si se viziteaza site-ul arheologic. De la Micene se pleaca spre Epidavros. Se viziteaza vechiul teatru.

Seara se ajunge in Nafplio si se viziteaza orasul. Seara cazare in Nafplio hotel Nafplia.

Ziua 6. (320 KM)

Dimineata mic dejun. Ora 8:00 plecare din Nafplio pe ruta Tripoli-Magalopoli. Din Megalopoli se merge in Vasta pentru a vizita Biserica Sfintei Theodora (unde pe acoperisul acesteia au crescut 17 arbori, iar de dedesubt izvoreste un rau). Plecare mai departepe ruta Langadia, Olympia.

La Olympia se viziteaza site-ul arheologic. Plecare din Olympia spre Patras.

Dupa amiaza se ajunge in Patras si se viziteaza Biserica Sfantul Andrei din Patras.

Seara, cazare in Patras la Hotel Delfini.

Ziua 7. (15 KM)

Dimineata Mic dejun. Placare din Patras pe podul Rio-Antirio spre Igoumenitsa. In jurul pranzului sosire la Igoumenita si imbarcare pe ferry-boat cu destimatia Corfu.

Se viziteaza Biserica Sf. Spiridon din Kerkira si orasul (CORFU).

Dupa amiaza cazare la hotel Yannis din Ipsos.

Ziua 8. (0 KM)

Mic dejun la hotel. Dupa aceea timp liber pt plimbari, odihna plaja etc.

Ziua 9. (240 KM)

Dimineata ora 08:00 mic dejun. Ora 11:00 imbarcare pe ferryboat cu destinatia Igoumenitsa.

Ora 12:40 sosire in Igoumenitsa si plecare cu autocarul spre Ioanina. Tur de oras Ioanina.

Plecare din Ioanina pe ruta Metsovo, Kalambaka. Seara se ajunge in Kalambaka. Se opreste la ZINDROS (magazin de icoane, carti, obiecte bisericesti, souvenir-uri, haine de blana etc). La Zindros turistii vor fi intampinati cu suc, se va face o demonstratie de realizare a icoanelor, iar la plecare se va organiza o tombola. Seara cazare la hotel Zozas.

Ziua 10. (190 KM)

Dimineata mic dejun ora 08:00. Dupa aceea se va vizita Manastirea Marele Meteor (Metamorfoseos) si Manastirea Varlaam. Se merge la restaurant pentru a se servi  masa (cine doreste). Dupa amiaza plecare din Kalambaka pe ruta Trikala, Larisa, Valea Tembi. In valea Tembi se vizitează Biserica Sfânta Paraschiva. Plecare mai departe spre Paralia Katerini. Cazare in Paralia Katerini la hotel Olympus.

Ziua 11. (770 km)

Mic dejun ora 8:00. Ora 9:00 plecare din Paralia Katerini spre Salonic. In cazul in care turul de oras nu s-a realizat in prima zi se va efectua acum tur de oras SalonicAgora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestra Alexandru cel Mare, Biserica Sfântul Dumitru cu vizite, opriri, cumpărături.

Plecare din Salonic spre Romania si sosire noaptea tarziu in Bucuresti sau a doua zi in functie de drum si de trecerile prin vame.


 

Preţul include:

-Transport cu autocar/minibus 2-3* Aer Condiţionat.

-10 cazări cu mic dejun în hoteluri echivalent 3* (toaleta, dus, Aer conditionat)

-5 traversari cu ferry-boat: Glyfa-Agiokampos(Evia), Pireu-Eghina, Eghina-Pireu, Igoumenitsa- Corfu-Igoumenitsa.

 -Însoţitor de grup (cunoscător de limba română si greacă).

 

Preţul NU include:

-Asigurare medicală de călătorie.

-Intrările la muzee si obiectivele turistice.(Akropole 12 Euro, Afea, Micene, Epidavros, Olympia cate 8 Euro si Meteora cate 3 Euro la manastire).

-Supliment camera single 190 Euro.

::/fulltext:: ::cck::37::/cck::

Ulei de masline extravirgin din insula Creta

Feed not found.